понеділок, 27 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє літературне знайомство «Пригодницькі книги для підлітків» Хочете відірвати дитину від комп’ютера та показати, що світ книжок може бути в тисячу разів цікавішим за будь-яку «стрілялку» та соцмережі? Це реально! Читайте книги для підлітків українською мовою та обговорюйте прочитане і не забувайте, якими були самі в перехідному віці.






Пригодницькі книги для підлітків:

1. КАРЛОС САФОН, «ВОЛОДАР ТУМАНУ»
Якби Стівен Кінг писав для дітей, він міг би написати цей роман. Погляньте самі: загадкове містечко з химерними вулицями, старими будинками, зловісними статуями та годинниками, що йдуть не в ту сторону. Затонулі кораблі, що піднімаються на поверхню під час бурі.
Моторошні історії про Володаря Туману, який повернувся в це місто, аби зібрати борги… Страшно? А 13-річному герою книги доведеться розплутувати цю історію і, можливо, навіть зійтись у двобої з самим Володарем Туману.
2. ЛІ БАРДУГО, «ШІСТКА ВОРОНІВ»
Гостросюжетна історія, в якій знайшлось місце і магії, і криміналу. У першій частині Каз разом зі своєю бандою провернув неймовірне викрадення і вже приготувався ділити гроші.
У другій бандитам доведеться знову братись до зброї, адже всі на світі хочуть дістати те, що вони вкрали. І це було б звичайні розбірки, та по іронії долі саме від Каза та його «воронів» залежить доля світу.
3. ДОРЖ БАТУ, «ФРАНЧЕСКА. ПОВЕЛИТЕЛЬКА ТРАЄКТОРІЙ»
До яких тільки "топів" не входить книга Доржа Бату! Недолуга, смішна і просто РЖАЧНА дівчина з Сицилії Франческа - новий кумир тисяч українських читачів.
Кумедні історії, які постійно відбуваються з його запальною та інфантильною колегою, Дорж Бату почав записувати просто тому, що шкода було забувати такі смішні оказії. А згодом їх набралося стільки, що матеріалу б вистачило на книгу. Та ще й не одну - після шаленого успіху "Повелительки траєкторій" Бату написав продовження - "Франческа. Володарка офіцерського жетона".
Читання обох книг справляє таке враження, ніби дивишся улюблений серіал, з якого не хочеться "виринати" у реальний світ. За сюжетом, жарти постійно супроводжуються описом того, як живеться науковцям та співробітникам аерокосмічної промисловості у Сполучених Штатах.

4. СЬЮЗАН ХІНТОН, «АУТСАЙДЕРИ»
Є романи дорослішання, а є романи виховання. Цей належить до другої категорії. Сьюзан Хінтон почала писати його ще в 15. Мабуть, саме тому персонажі вийшли такими живими, а їх конфлікти – жорсткими та безкомпромісними.
Формально, бій йде між західними та східними районам міста, а по суті – між двома світами. Дітьми простих бідних сімей та мажорами, про яких тоді казали «золота молодь».
Кожною стороною керує ненависть. Вона веде їх на вулиці і розпалює бійки. Вона навіює бажанням знищити ворога. Та що буде, коли це бажання здійсниться?
5. ОЛЬГА ВОЙТЕНКО, «У СВІТЛІ СВІТЛЯЧКІВ. НА ПОРОЗІ НОЧІ»
Книга, яка рве тінейджерам шаблони. Як це – жити без Інтернету та мобільного зв’язку? Як можна відкласти планшет і піти невідомо куди? Як взагалі йти кудись у світі, з якого зникло світло?
Головні герої доводять, що справжнє світло – це не електрика, а щось набагато глибше. І вони віднайдуть це разом з читачами.

Немає коментарів:

Дописати коментар