суботу, 18 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє огляд літератури «Літні канікули з книгою»






Літні канікули — це хороша можливість познайомитися з книжковим світом з іншої, більш цікавої сторони. Адже після уроків у школі ще є домашні завдання, що з кожним роком дедалі більше ускладнюються, і тому на прочитання книжок залишається не так багато часу.
Дитячі пригодницькі книжки
Серія книжок Маргіт Ауер «Школа чарівних тварин»
Дитячі пригодницькі книжки — це саме ті книжки, що дозволять відпочити від школи. Як не дивно, це книжки про школу. Серія «Школа чарівних тварин» — про те, що школа може бути настільки цікавою, що вчителька, наприклад, може відкрити таємницю чарівної зоологічної крамниці, завдяки якій кожен учень може отримати собі тварину-друга. Так, Іда отримує чарівного лиса Раббата, а Бенні собі також хоче дикого хижака. Не дивно, що після цього усе пішло шкереберть!
Дівчина-гік. Міс досконалість
Книжка Смейл Голлі «Дівчина-гік. Міс досконалість» уже здобула популярність англійською мовою. Відтепер вона доступна українською! Гаррієт Меннерс — шістнадцятирічна школярка, і вона не дуже звичайна, адже не надто часто заглядає в «Оксфордський словник», хоча і знає абсолютно все і навіть (нарешті!) — як правильно одягатися, знаходити спільну мову з однолітками і фарбуватися. «Дівчина-гік» — саме те, що стане в нагоді влітку, аби пригоди з книжок стали надійним помічником у пригодах справжнього життя!
Трилогія Діани Вінн Джонс
Дитяча художня література знає класичну класну трилогію «Мандрівний замок Хаула», «Повітряний замок» та «Будинок безлічі шляхів» — якраз по одній книжці на кожен місяць літа. Діана Вінн Джонс створила захоплюючий світ, у якому усе починається з того, що зла відьма перетворює дівчину Софі на відьму на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в чарівний замок Хаула, де їй довелося укласти угоду з вогняним демоном, завдяки якому, власне, і рухається замок. І це лише початок.
Казки на ніч для дівчат-бунтарок-2
Опра Вінфрі, Бейонсе, Джоан Роулінг, Нефертіті, Марина Абрамович — ці жінки прожили цікаве і наповнене пригодами життя. Про це можна мріяти літніми вечорами, а можна читати по одній історії перед сном — усе завдяки книжці «Казки на ніч для дівчат-бунтарок-2»! Історій вистачить на усе літо. Кожний день — нова історія і нові пригоди у найрізноманітніших сферах — від вулканології до феодальної правительки!
Діти капітана Гранта
«Діти капітана Гранта» на літніх канікулах читаються особливо цікаво. Адже пригоди земною кулею здаються реальнішими радше влітку, аніж взимку. Що там казати, влітку навіть процес вдягання займає не так багато часу. Що вже казати про неперевершений світ Жуля Верна? Пошуки загадкового капітана Гранта і безліч пригод — не така вже і вигадка. Зовсім не вигадка, коли читаєш книжку «Діти капітана Гранта». Карти, запах моря, океани, нові континенти, неочікувані повороти — про таку книжку влітку можна мріяти!

Немає коментарів:

Дописати коментар