середу, 29 липня 2020 р.

Книжки про дощ для дітей Як виникає дощ?






«Моя перша енциклопедія» - це серія пізнавальних книжок для малюків. Книжки-розкладачки наочно і в доступній формі показують юним дослідникам, як виникає дощ, як виростає дерево, як утворюється мед тощо.
Солодкий дощ
До збірки увійшли казки та оповідання українського письменника Олега Буценя (1923-1966), головною темою яких є виховання дитячої душі та моральних якостей юної особистості, набуття перших навичок і вмінь. Правда, Совість, Доброта - основні цінності, яким приділяв увагу у своїх творах письменник, що прагнув зробити внутрішній світ юного читача багатим і світлим.
Кучеряві думають, що робити в дощ
Автор: Прохасько Мар'яна
Ви думаєте, що книжка - це передовсім текст? Або, принаймні, текст з ілюстраціями? Думаєте, що читати можна тільки слова? А спробуйте прочитати малюнки і розповісти цю історію своїм дітям. Або послухайте, як вони описують те, що бачать на ілюстраціях, і яка історія складається у них. Чи зробіть це разом. Це друга книжка Мар’яни Прохасько про звичайну сім'ю Кучерявих. І навіть якщо ви не кучеряві, з вами, можливо, трапляються схожі пригоди. От, наприклад, а що ви робите у дощ?
Дощ, Мороз та Вітер
Звик дивитися мультфільми на екранах телевізору, кінотеатру чи комп’ютера? А чи знаєш ти, як вони туди потрапляють? Часто їх просто малюють звичайними фарбами і пензликом! Майстерно створені малюнки та влучні репліки не залишать тебе байдужим. Спробуй і ти створити власний мультфільм.
Дороговкази, радіо та дощ
«Дороговкази, радіо і дощ» – книжка молодої письменниці, дружини й мами Надійки Гербіш про життя як мандрівку – до Бога, до ближнього, до себе самої. Метафора подорожі-автодороги розгортається у книжці в окреслених зовнішних координатах дорожних знаків, музики й дощу. Серед цього антуражу відбувається-снується внутрішнє життя героїні та її радіозв'язок з Богом, Тим, який «вчора, сьогодні і завжди той самий». Та тут і тепер Він звучить у джазових віріаціях Біблії та на крутих віражах доріг, по яких у цьому «шаленому сьогодні» мчать в обидва боки «крилаті дущі авт». Але в «Дороговказах...» неохопний у своєму «навіки-вічному» часі Він відкривається як Бог саме нашого «сьогодні»: як співчасний з нами.

Немає коментарів:

Дописати коментар