пʼятницю, 10 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє книжковий огляд «Смачні книжки» до Всесвітнього дня шоколаду






Шоколадні вірші про кохання»
Шоколадні вірші про кохання» – талісман для закоханих. До неї увійшли вірші поетів кількох поколінь – поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар’яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших – Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих – Марусі Весни, Соломії Савки. Загалом – 17 авторів
Надійка Гербіш «Теплі історії до шоколаду»
Це збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, успіх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни.
Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика»
Це найпопулярніша книга Роальда Дала. Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік — на його день народження — дарували єдиний дарунок — маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Можливо, це найзворушливіша повість нашого часу.
Мирослав Дочинець «Хліб і шоколад»
Це книга «легкої» і «світлої» прози. Мирослав Дочинець має свій стиль письма, за яким проглядається витончений художній смак, відчуття форми, композиційної самодостатньої творів. Особливе місце відведено жінці. Героїні «заново» створюють мужчин, у яких закохані, причому кохання двох не припиняється і в потойбіччі. Автор не грає в містику, він оновлює міф кохання.
Теплі історії до шоколаду
Надихнути, втішити, додати солоду й радості. Ця книжка – збірник добрих, теплих, шоколадних, цілющих слів. Тут містяться історії про різних людей, життя, любов, слова, дружбу, смуток, пошуки, усміх, подорожі, домашню випічку, міста, кутові будинки, про велосипеди, кіно й картини, про музику, лікарні, студентів, книжки, про неосвітлені вулиці й старі листи, маленькі дрібниці й великі зміни. І дуже хочеться, щоби читаючи цю книжку, ви усміхалися. Смачного читання!
Джоан Гарріс «Шоколад»
Шалену популярність роман здобув завдяки успіху фільму «Шоколад» з Жюльєт Бінош і Джонні Деппом. Та книжка пропонує вам посмакувати цієї історією трохи довше. Напередодні Масниці у маленькому французькому містечку Ланскне-су-Тан з дерев’яно-цегляними будиночками, вузькими провулками та маленькими крамничками разом із теплим вітром з’являється незнайомка Віан Роше з донькою Анук. Невдовзі жінка відкриває шоколадну крамничку з небаченими досі ласощами: шоколадом, трюфелями, зацукрованими фруктами, смаженим мигдалем, пряниковими будиночками, і життя маленького містечка змінюється назавжди. Такі зміни одразу викликають обурення в місцевого священика та хвилю перешіптувань за спиною героїні. Та Віан не звикла пасувати перед складнощами. Як розвиватимуться її стосунки з дивним мандрівником Ру, залишиться вона назавжди в Ланскне чи полишить його з першим вітром змін? Читайте – і вам відкриється світ, повний вільного вітру, просякнутого ароматом шоколаду та солодкої пудри.

Немає коментарів:

Дописати коментар