вівторок, 14 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Світ цікавих фактів» Цікаво знати, що 14 липня вийшло в світ перше видання книги доктора Бенджаміна Спока «Догляд за дитиною і її виховання»



Великий вихователь Бенджамін Спок
За своє довге життя головний «педіатр світу» Бенджамін Спок написав 13 книг. Однак саме енциклопедія для батьків — «Книга здорового глузду про дитину та догляд за нею» принесла скромному дитячому лікарю і маловідомому психоаналітику світову славу. Перше видання цієї книги вийшло в світ 14 липня 1946 року.
Бестселером Бенджаміна Спока зачитувалися мільйони матерів. За перший рік без попередньої реклами розійшлося 750 000 екземплярів. Такий обсяг продажів зберігався ще довгі роки, вивівши книгу Спока в Америці на друге місце за популярністю після Біблії. До кінця століття сумарний тираж книги перевалив за 50 мільйонів. Книга була переведена на 42 іноземні мови, включаючи тайську, тамільську та урду.
Однак, далеко не всі ідеї доктора Спока пройшли випробування часом. Деякі з них згодом навіть були визнані вкрай небезпечними. Відомо, що саме Спок ввів такі моменти, як годування по годинах, що призвело до пропажі молока у жінок і, відповідно, до розвитку компаній з виробництва штучних сумішей.
Теорія, що дітей не потрібно «балувати» заколисуванням , якщо вони починають плакати, призвела, на думку багатьох сучасних психологів, до порушення виховання у декількох поколінь, коли дитина сприймає інформацію від матері на тактильному рівні.

Немає коментарів:

Дописати коментар