четвер, 2 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Нострадамус»


Портрет Нострадамуса, написаний його сином Сезаром < / span>
Багато вчитуються в його пророцтва, шукаючи в них опис подій майбутнього, інші вважають, що це просто шарлатанство, легкий спосіб завоювати славу пророка. Однак, життєвий шлях Мішеля де Нотрдама навряд чи назвеш легким.
Нострадамус (Мішель де Нотрдам) народився 14 грудня 1503 року в містечку Сен-Ремі (Прованс) . У 1518 році він вирушає на навчання в Авіньйон, де в 1521 році отримує ступінь магістра мистецтв. У 1529 році він вступає на медичний факультет університету Монпельє. У 1534 році Мішель отримав докторську ступінь. З цього моменту його прізвище пишеться на латинський манер: «Nostradamus».
Закінчивши своє навчання на лікаря, Нострадамус оселився в Ажені, де й зайнявся астрологією, яка в той час ще вважалася точною наукою. Але його починають переслідувати нещастя. У місті спалахує епідемія чуми, яка забрала життя дружини і двох дітей Мішеля. А потім до того ж невдячні мешканці міста звинуватили його в єресі, і Нострадамусом довелося терміново покидати Ажен і ховатися від інквізиції.
Ті роки він провів в Італії, і саме тоді у нього з'явився його пророчий дар, який дав Нострадамусом сили продовжувати жити. Він повертається на батьківщину в самий розпал епідемії чуми, переїжджає з міста в місто, всюди рятуючи життя і змушуючи хвороба відступити. Ця діяльність приносить йому славу національного героя, почесті і чималі гроші. Особисте життя теж налагоджується. Нострадамус одружується вдруге, від цього шлюбу в нього буде шестеро дітей.
У той же час його не залишають пророчі видіння, і він вирішує публікувати щорічні альманахи пророкувань, що приносить йому незвичайну популярність. Однією з його затятих прихильниць була Катерина Медічі, королева Франції. Вона робить його придворним лікарем і астрологом.
Нострадамус загинув на піку своєї слави 2 липня 1566 року. Епітафією йому стали слова «Тут спочивають кістки знаменитого Мішеля Нострадамуса, єдиного з усіх смертних, який виявився гідним відобразити своїм майже божественним пером, завдяки впливу зірок, майбутні події всього світу».

Немає коментарів:

Дописати коментар