четвер, 16 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Світ цікавих фактів» Цікаво знати, що 1951 – опубліковано повість Дж. Селінджера "Ловець у житі". Книжка, що стала культовою для багатьох поколінь.


Письменник-класик, письменник-загадка, який на вершині популярності повідомив, що покидає літературу і буде жити в американській провінції, якнайдалі від спокус великого міста.
Роман Селінджера «Ловець у житі» став переломною віхою в історії світової літератури. Назва книжки та ім`я головного героя Холдена Колфілда зробилося кодовим для багатьох поколінь молодих бунтарів — від бітників та хіпі до представників сучасних радикальних молодіжних рухів.
,Ловець у житі" - чи не найвідоміший твір американського письменника Джерома Селінджера, центральною постаттю якого є направду особлива людина - підліток. Кожен у своєму житті пам'ятає цей період, коли дитинство залишилося ніби ,,вчора", а до дорослого життя, здавалося б, рукою простягнути. Отой незвіданий берег дорослості більшість підлітків манить-вабить можливостями та перспективами, а декотрим, сукупний образ яких - Голден Колфілд, він уявляється ще й прірвою... Отож, головний герой вбачає себе таким собі ловцем дітей, які граються у житі, аби ті не впали у прірву дорослого світу... Кажуть, над романом письменник працював протягом десяти років, зокрема під час Другої світової війни. Вперше твір вийшов друком у 1951 році і з того часу залишається бестселером.
,,Ловець у житі" присвячений матері Селінджера.
Головний герой - 17-річний Голден Колфілд. Його можна назвати ,,важким" підлітком, оскільки в нього серйозні проблеми у школі, непорозуміння з однолітками та старшими, він має чимало шкідливих звичок та легковажно ставиться до свого здоров'я. Врешті Голден опиняється у туберкульозному диспансері. Але він також є вразливою натурою, чутливою до фальші, й гостро реагує на несправедливість, якої так багато у дорослому житті...

Немає коментарів:

Дописати коментар