четвер, 9 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє «Бібліотечне літо на 12 балів»





Бібліотеки – один з інструментів людської цивілізації, що назавжди залишаться гарантом цивілізованості суспільства. Сьогодні в Україні налічується близько 40 тисяч бібліотек. Сучасні бібліотеки – справжні центри інтелектуального та духовного життя, одні з необхідніших установ культури.
Зараз книги стали відігравати набагато меншу роль у житті людей. Причин тому безліч: телебачення, інтернет, мультимедійний простір. На жаль, відсутність інтересу до читання книг збіднює фантазію і кругозір.
Нам важко навіть уявити світ, в якому немає книги. До неї ми звикли з самого дитинства, вона розкривала перед нами дивовижні таємниці життя та давала корисні поради у важку хвилину, вчила нас розуміти самих себе. Подумайте чи не краще піддатися позитивному впливу ідей з книг великих людей, замість того, щоб витрачати час на абсолютно даремні, хоч і доставляють задоволення, справи – наприклад, комп’ютерні ігри. У наш час молоді люди просто спалюють найцінніший час свого життя на зовсім непотрібні справи, весь час прагнуть до задоволення і розваг.
Читання – це індикатор розвитку суспільства; а молодіжне читання – це показник ставлення суспільства до свого майбутнього. Майбутнє держави завжди залежить від молоді.
Книга – унікальний співрозмовник. Завдяки читанню людський мозок працює краще. Відмовитися від читання – відмовитися від програми вдосконалення мозку. Що стосується носіїв інформації, то безсумнівно, найкраще читати паперові видання – книги, газети, журнали. Людське око краще сприймає інформацію, на друкованому на папері ніж ту яка світиться на моніторі комп’ютера або ноутбука. Швидкість читання паперового носія більш висока і очі не так швидко втомлюються.
Взагалі, читати – це круто!
Що ж стосується інтернету, то тут будь-яка людина може викласти свою працю і свої думки на простори всесвітньої павутини. На адекватність і грамотність цю роботу ніхто не перевіряє, так що і користі від неї часто ніякої.
Книга – невід’ємна частина людської культури, справжнє джерело різноманітних знань. І лише від людей залежить, чи використовуватимуть вони їх на благо собі та оточуючим, чи навпаки. Князь Ярослав сказав: «Книги – це річки, що наповнюють Всесвіт»
Отже, з книжками ми відпочиваємо, працюємо, сміємося та ридаємо .
Читайте, черпайте мудрість, в поезії – політ думки і дотепність, у логіки і риторики – вміння сперечатися. І всі ці знання об’єднує одне прекрасне поняття, ім’я якому – Книга!

Немає коментарів:

Дописати коментар