вівторок, 7 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє «Книги для підлітків» Сучасний підліток – такий же, що й колись. Його потрібно зацікавити та мотивувати, і він закине комп’ютер заради справді крутої книжки. Просто зацікавити нинішнього тінейджера – набагато складніше, аніж пубертатника минулого століття. Складніше, але цілком можливо. Ці підліткові книжки читають у всьому світі як діти, так і дорослі.






КАТАРІНА СОЛОМУН, «ВИСТАВЛЮ ТЕБЕ НА ФЕЙСБУК»
Роман популярної хорватської письменниці здобув беззаперечне визнання на батьківщині і продовжує підкорювати світ. Нарешті неймовірна історія про підліткову дружбу, кохання та зраду дісталась і до України.
В центрі сюжету – дві подруги, які стали ворогами. Кожна обирає власний шлях і, здається, їх стежки не мали б пересіктись. Та доля розпорядилась по-іншому. Дівчатам доведеться пройти запеклий бій: одна з одною, з самими собою і з батьками, які тиснуть на дітей власними комплексами.
2. МАЛГОЖАТА-КАРОЛІНА ПЕКАРСЬКА, «ПРАВО НА ДОРОСЛІСТЬ»
Книга польської письменниці із серії "Сучасна європейська підліткова книга". Роман розповідає про життя героїв у невизначений період юності, "міжсезоння", коли школа закінчилась, а доросле життя все ще не почалося. Стільки нового попереду! І не тільки веселощі, а й справжні життєві труднощі й перші реальні випробування, результат яких - не оцінка у щоденнику, а твоя власна доля.
У романі місце знайшлося для всього, що турбує молодь: роздуми про майбутнє, конфлікти з батьками, перипетії вступної кампанії до вузу, і, звісно, кохання.
3. СЕРГІЙ ГРИДІН, «ДОРОСЛІ ЗНЕНАЦЬКА»
Проста і саме цим чарівна історія про 16-річного хлопця, його 15-річну дівчину та їх вимушені спроби стати дорослими.
Знайомлячись з головним героєм, читач довідається і про його сімейні проблеми та скелети у шафі. Тата, який разом з багатством знайшов нову жінку своєї мрії та покинув сім’ю.
Маму, яка не дозволяє собі ображатись і просто живе заради сина. Самого сина, який несподівано закохався і стає все більш схожим на дорослих – тих далеких, незрозумілих і не крутих для підлітка людей.
4. ЗОЇ ЗАГГ, «ДІВЧИНА ОНЛАЙН»
Роман про дівчину-блогерку, написаний письменницею-блогеркою у час, коли світ почав фанатіти від блогерів. Не дивно, що книга вмить стала бестселером.
Головна героїня має 16 років, модне хобі, справжнього друга і блог, в якому ділиться своїми думками та проблемами. Єдине, чого в неї немає, – це взаєморозуміння з однолітками та кохання. Та якщо кохання саме знаходить її на Різдво, то на взаєморозуміння сподіватися марно. Поки дівчина витала в атмосфері romantic, хтось зробив її зіркою інтернет-скандалу.
Хто? Нащо? Чи варто взагалі відверто писати у блозі про особисті речі на кшталт панічних атак та колишніх бойфрендів? Чудові питання, над якими варто замислитись кожному підлітку онлайн.
5. ГОЛЛІ СМЕЙЛ, «ДІВЧИНА-ГІК»
На відміну від героїні попередньої книги, ця дівчина не веде блог. І взагалі не розділяє погляди молоді. Вона – соціофоб, інтроверт, гік і взагалі лузер. Не знає, що таке make up і не розуміється на модних трендах. До чого ж іронічно, що двері у світ соціалізації та визнання перед нею відкрила… мода!
Дівчині-гіку запропонували стати обличчям модного бренду. Та чи зміниться вона всередині, якщо одягне стильні лахи? Чи знайде справжніх друзів, якщо стане «більш в темі» ? І чи буває справжнє кохання у світі, в який вона поки що лиш зазирнула?

Немає коментарів:

Дописати коментар