вівторок, 14 липня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє віртуальне знайомство «Книги для підлітків» Сучасний підліток – такий же, що й колись. Його потрібно зацікавити та мотивувати, і він закине комп’ютер заради справді крутої книжки. Просто зацікавити нинішнього тінейджера – набагато складніше, аніж пубертатника минулого століття. Складніше, але цілком можливо. Ці підліткові книжки читають у всьому світі як діти, так і дорослі.ФАНТАСТИЧНІ КНИГИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ






ФАНТАСТИЧНІ КНИЖКИ ДЛЯ ПІДЛІТКІВ
1. НІЛ ГЕЙМАН, «ДІТЛАХИ АНАНСІ»
Книга, що розвиває успіх, якого досягнув літературний всесвіт роману "Американські боги". Події відбуваються у тому ж світі, але з іншими дійовими особами.
Чудернацька історія, що трапляється Чарльзом Нансі, змушує його переглянути свої уявлення про світ. А що найгірше - про власного батька і свій спадок. Виявляється, його старий був не якимсь клерком, а... богом Анансі! Тепер у Чарлі є клопоти: знайти свого несподівано набутого божественного брата. В цьому йому допоможуть павуки... Одно слово, прощавай, звичне життя!
Ця неймовірна історія сподобалась дітям і дорослим, звичайним читачам і літературним критикам. Повз неї не змогли пройти навіть круті кінобоси. У Голівуді ходять чутки про екранізацію.
2. НАТАЛІЯ МАТОЛІНЕЦЬ, «АКАДЕМІЯ АМАТЕРАСУ»
Книга для підлітків, від якої будуть в шоці навіть дорослі.Адже авторка плавно веде читача до думки, що найцікавіші подорожі на світі – це подорожі вглиб себе, а найважливіша битва у житті – то битва із самим собою. Що дружба варта того, аби обійти правила, а кохання завжди сильніше за смерть.
І що бути людиною – складна, але священна місія, котру повинен виконувати кожен із нас. І все це – на тлі казкової історії про магічну Академію Аматерас, Колесо Долі, древніх богів та незвідані могутні сили.
3. НАТАЛІЯ ДОВГОПОЛ, «ШПИГУНКИ З ПРИТУЛКУ «АРТЕМІДА»
Жива, насичена і дуже цікава книга для підлітків і про підлітків. Головні герої – незвичайні діти. Для всіх вони – сирітки з притулку милостивого австрійського дядечка.
Та це лише прикриття. Бо насправді вони – шпигуни, які навчаються у секретній школі «Артеміда», отримують складні квести та проходять місії, які Том Круз назвав би нездійсненними.

4. КЕРСТІН ГІР, «ЗІЛЬБЕР»
Трилогія, що завоювала любов дітей по всьому світу. Головна героїня раптово усвідомлює, що може заходити в чужі сновидіння. Для неї чужі сни – це просто двері, які потрібно потягнути за ручку.
Але сни бувають різні: приємні, веселі, романтичні, пригодницькі і дуже-дуже страшні. І одне діло, коли в них можна провести час з симпатичним хлопцем. Та зовсім інше – зустрітись в лабіринтах снів з жахливим Володарем Тіней… 3 кожною книгою інтрига наростає, небезпека стає реальнішою, а таємниць, які потрібні розгадати читачу, стає все більше.
5. НАТАЛІЯ ЩЕРБА, «ЛУНАСТРИ»
Ще одна трилогія, яка не залишить байдужим підлітка. В центрі сюжету – звичайний хлопчик, якого чекають незвичайні пригоди.
Волею випадку він дізнається про прихований світ, в якому живуть астри та лунати. І знаходить друзів, з якими йому доведеться пройти небезпечний шлях.
А в кінці – зробити доленосний вибір між холодним Місяцем та гарячими зорями, чорним і білим драконами, життям та смертю. Дитяча книга про недитячі рішення та магію, яка є і в нашому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар