пʼятницю, 24 липня 2020 р.

Перезавантаження бібліотеки. Сучасні бібліотеки - це простір для життя. Можна прийти, сісти, розмовляти, читати книжки,зустрічатися з друзями, займатися в гуртках.


Бібліотека є найбільш демократичною установою на світі – вона для дітей, молоді, людей похилого віку безкоштовна, отже й для бідних і для багатих; для чоловіків та для жінок; для дітей та для дорослих...
Доступ до Інтернету, масові заходи, зустрічі громади, творчі зустрічі з письменниками проводяться у бібліотеці.
Бібліотека є шансом для всіх мати доступ до Інтернету чи книжок.
Але з часом відбувається позиціонування бібліотеки з храму історії, архіву на місце, де створюються інновації, місце, де можна дізнатись про все найновіше, що відбувається в світі.
Бібліотека – це не просто зібрання книг, а центри саморозвитку, цікавих зустрічей, корисного проведення часу, це вже культурний простір, потреба в якому виникає у будь-якому місті, незалежно від його історії чи планування.
Бібліотеки стають координаційним місцем зустрічі громади.
Українські бібліотеки перезавантажуються.
У Черкаській центральній міській бібліотеці для дітей проводяться творчі зустрічі з письменниками, спільні проекти з культурно – освітніми закладами та громадськими організаціям:
тісна співпраця з Центром німецької культури «Відерштраль», Придніпровською Радою ветеранів, Народним університетом для людей поважного віку,
інтерактивна виставка «На Зламі» за підтримки ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив» та Міжнародного благодійного фонду «Небайдужі»,
архіологічна виставка спільно з Черкаським міським археологічним музеєм,
проводяться навчання для голів та ініціативних груп по створенню ОСББ.
( лекції проводить координаторка ПРООН у Черкаській області з ЦСР – Анна Бабкова в рамках проекту ЄС/ПРООН «Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень»)

Немає коментарів:

Дописати коментар