пʼятницю, 19 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє віртуальний пізнавальний калейдоскоп «Всезнайка" Бібліотекарі підготували хвилинку цікавих повідомлень «Всесвітній день дитячого футболу»


19 червня відзначається Всесвітній день дитячого футболу.
Заснувала це свято Організація Об’єднаних Націй, для залучення молоді до спорту. Відзначається це свято 19 червня на підставі угоди між Дитячим фондом ООН / UNIC-EF / і ФІФА, підписаного в 2001 році в рамках міжнародного руху «Голосуйте за дітей».
Бажаємо юним футболістам невтомної та наполегливої праці, терпіння, міцного здоров’я, чесних ігор та перемог! І головне – ніколи не здавайтесь! Тільки крок за кроком ви зможете досягти заповітної вершини та здійснити всі свої мрії!
Цікаві факти про футбол:
1. У футбольній першості держави Ватикан грають такі команди як “Телепошта”, “Гвардійці”, “Банк”, “Бібліотека”, “Збірна музеїв”.
2. На світовій футбольній першості 1994 роки команда збірної Болгарії була єдиною, прізвища всіх гравців якої закінчувалися однаково - на “ов”.
3. Туман - справжня напасть для англійського футболу. Все поле і трибуни оповиті непроникною пеленою. Нападник Джордж Одц після однієї з таких ігор, яка закінчилася з рахунком 3:3, сказав: "Я точно пам'ятаю, що забив п'ять м'ячів, але не знаю, в які ворота". Крім того, після закінчення гри суддя виявив, що за кожну команду грало по 18 гравців.
4. В кінці 70-х років в матчі мексиканських команд суддя Гонсалес показав 26 червоних карток. Після видалення за грубу гру декількох гравців обидві команди кинулися з'ясовувати хто правий. Коли дебати перейшли в загальну бійку, довелося видалити всіх футболістів. Тренерів, що вибігли на полі, спіткала така ж доля, їх випровадили з поля.
5. У фіналі кубка англійської ліги 2005 року був зафіксований рекорд шуму на стадіоні. Після голу гравця „Ліверпуля" Ріїсе у ворота лондонського „Челсі" мерсисайські уболівальники видали крик потужністю 130,7 децибела. Досягнення було занесене в „Книгу Гіннесу". Попередній рекорд складав 128,74 децибела і був встановлений в 2000 році на матчі американського клубу „Денвер Бронкос".
6. По правилах до 1912 року воротарі мали право брати м'яч в руки на всій своїй половині, були випадки, коли вони забивали гол руками.
7. Бразильський футболіст Джоване Елбер, будучи гравцем «Штутгарта», одного разу отримав у першому таймі жовту картку за розмови з суддею. На другий тайм він вийшов, демонстративно заклеївши рот червоним скотчем.
8.Джону Террі доводилося стояти на воротах.
9. У 1957 році в Німеччині за декілька секунд до завершення футбольного матчу у ворота однієї з команд був забитий переможний гол. При цьому суддя не помітив, що нападаючий підправив м'яч рукою, і зарахував гол. Тоді на поле вийшов місцевий священик і став голосно перестерігати команду, що перемогла, признатися, як була справа. Слова пастиря здобули дію. Футболісти призналися в тому, що забили м'яч неправильно. Суддя гол відмінив, і зустріч закінчилася в нічию.
10. Футбольний стадіон "Вемблі" в Англії створений лише для ігор, тренування на нім заборонені.
11. Німецький воротар Лутц Пфанненштилю єдиний у світі, хто грав у всіх шести континентальних конфедерациях ФІФА, а всього він за кар'єру змінив 22 клубу за 20 років. У 2001 році сидів у сінгапурської в'язниці за договірні матчі.

Немає коментарів:

Дописати коментар