вівторок, 30 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє «Зірки книжкового всесвіту». Антуан де Сент-Екзюпері



Антуан де Сент-Екзюпері народився 29 червня 1900 року в Ліоні (Франція) в графської сім'ї. Він закінчив єзуїтську школу в Ле-Мані, навчався в пансіоні католиків в Швейцарії, а в 1917 році став студентом Школи витончених мистецтв в Парижі на факультеті архітектури.
У 1921 році Сент-Екзюпері був призваний на військову службу і став навчатися на курсах пілотів. Через рік він переїхав жити до Парижа і зайнявся письменництвом. Особливих успіхів письменницьку працю не приносив, і йому довелося попрацювати продавцем в книжковій крамниці і торгувати автомобілями.
У 1925 році Екзюпері стає авіапілотом «Аеропосталь», він займається доставкою пошти в Африку. У 1927 році він отримує призначення керувати аеропортом Кап-Джуба на краю пустелі Сахари. Через два роки він стає начальником відділення «Аеропосталь» в Буенос-Айресі.
У 1931 році знову літає на поштових маршрутах, а потім працює льотчиком-випробувачем. З середини 1930-х років займається журналістикою, в 1935 році кореспондентом відвідує Москву. Як кореспондент побував і на війні в Іспанії. У 1941-43 роках Екзюпері проживав у США, де і була написана його найвідоміша книга «Маленький принц».
31 липня 1944 Антуан де Сент-Екзюпері не повернувся з розвідувального польоту.

Немає коментарів:

Дописати коментар