четвер, 4 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє віртуальний дайджест: « Фруктове асорті : вітаміни для кожної дитини»



Бліц - турнир «Фрукти і ягоди»
■ Найпоширеніший фрукт. (Яблуко). ■ Самий колючий ягідний кущ. (Аґрус). ■ Найкорисніша ягода для зору і зростання. (Чорниця). ■ Улюблені ласощі ведмедів.( Малина). ■ Найкисліший фрукт. (Лимон). ■ Найкисліша ягода. (Журавлина). ■ Цю сушену ягоду ми знаємо як родзинки. (Виноград). ■Найніжніший фрукт.( Персик). ■ Найбажаніші фрукти на Новорічному святі. (Мандарини та апельсини). ■ Найбільша ягода.( Кавун). ■ Ягода, яка схожа на шишку.( Ананас). ■ Фрукт, який отримав назву «королівський плід». (Груша). ■ Найвідоміший кислуватий фрукт з маленькою кісточкою всередині.( Вишня). ■ Солодкий фрукт з невеликою кісточкою всередині. (Черешня). ■ Фрукт, який схожий на апельсин, але трохи менший. (Мандарин). ■ Ягода, яка росте в саду, буває червона, і чорна, і біла. (Смородина).
Конкурс загадок про вітаміни
1.У зеленій сиджу коморі, а коса моя надворі? (Морква)
2. Без рук, без ніг, а по тичині в’ється. (Горох)
3. Зелена шийка, червона шапочка. (Суниця)
4. Не вогонь, а обпікає. (Кропива)
5. На городі молода пишні коси розпліта, У зеленую хустинку золоті хова зернинки. (Кукурудза) 6. Сидить баба серед літа в сто сорочок вдіта. (Капуста)
7. Стоїть на ганку в червонім кафтанку, а хто її зрушить, той плакати мусить. (Цибуля)
8. Що то за голова, що лиш зуби й борода? (Часник)
Корисні Інтернет – посилання.
ü Принципи здорового харчування [Електронний ресурс] // Рівненська обласна бібліотека для дітей : [вебсайт].- Електрон. дані.- Режим доступу: http://www.rdobd.com.ua/index.php?catid=34:bibl&id=113:- doc&Itemid=57&option=com_content&view=article, доступ вільний (23.07.18).- Назва з екрана.
ü Пiрамiда харчування для підлітків [Електронний ресурс] //Bonduelle: [веб-сайт].- Електрон. дані.- Режим доступу : https://bonduelle.ua/ar…/piramida-harchuvannjadlja-pidlitkiv, доступ вільний (23.07.18).-Назва з екрана.
ü Правильне харчування для дитини підлітка [Електронний ресурс]// Діагноз : [веб-сайт].- Електрон. дані.- Режим доступу : http://diagnoz.net.ua/xvorobu/18232- pravilne-harchuvannya-dlya-ditini-pdltka.html, доступ вільний (23.07.18).- Назва з екрана.
ü Фрукти для дітей. Корисність фруктів [Електронний ресурс]// Teddy club : [веб-сайт].-Електрон. дані.- Режим доступу: https://teddyclub.info/…/prikormditini/frukti-dla-ditej-kor…, доступ вільний (23.07.18).- Назва з екрана.
ü Найкорисніші фрукти і овочі для дітей [Електронний ресурс]// Факти : [веб-сайт].-Електрон. дані.- Режим доступу: https://fakty.ictv.ua/…/lif…/korusninovynu/20150109-1539126/, доступ вільний (23.07.18).- Назва з екрана.


Немає коментарів:

Дописати коментар