пʼятницю, 12 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє “Профорієнтаційний калейдоскоп»


12 червня - Всесвітній день боротьби з дитячою працею
Щороку 12 червня уряди, організації роботодавців і працівників, представники громадянського суспільства, а також мільйони людей по всьому світу об'єднують свої зусилля в боротьбі з дитячою працею. За останніми даними, число працюючих дітей у світі, у віці від 5 до 17 років, становить 218 мільйонів, до того ж 73 мільйони з них працюють у небезпечних умовах. Багато з них практично не мають часу, щоб ходити в школу, а вже тим більше, на дозвілля й ігри, часто вони не отримують належного харчування та догляду.
Статистика свідчить, що більшість працюючих дітей знаходяться в Індії. Щоб ліквідувати дитячу працю в світі потрібні колосальні зусилля: ліквідація бідності, підвищення рівня розвитку суспільства і країни в цілому.
Вважається, що рівень дитячої зайнятості напряму залежить від добробуту сім’ї та кількості в ній дітей. Тобто чим бідніша сім’я і чим більше в ній дітей, тим частіше ті працюють, інколи — в дуже тяжких умовах. Однак і цілком забезпечені батьки не бачать нічого поганого в тому, аби їхні діти працювали у вільний від навчання час, вбачаючи у цьому виховний засіб. Замість безцільного тиняння вулицями або цілодобового просиджування за комп’ютером під час канікул, хай краще син чи донька-підліток потрудиться, заробить собі на кишенькові витрати, навчиться бути відповідальнішим, а заодно й ціну грошам пізнає. Так думають багато батьків і, безумовно, в цьому є своя доля правди.
Дорогі батьки, звертайте увагу на потреби ваших дітей, контролюйте сайти, які вони відвідують, а коли ваша дитина забажає працювати, а вік дозволяє, допоможіть їй знайти роботу через близьких, знайомих та друзів, через центр зайнятості.

Немає коментарів:

Дописати коментар