суботу, 6 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє віртуальний калейдоскоп «Народознавча веселка»



 Віртуальна книжкова виставка «Свята Трійця»
Трійця – одне з найважливіших православних свят. Свято Трійці, яке в Україні за традицією також називають Зеленою неділею, вважається одним із головних християнських свят. Це своєрідний символ повернення до життя, адже природа розквітає, наповнюється яскравими фарбами і ароматами.
Трійця – свято відродження життя. З нагоди Зелених свят віряни прикрашають будинки зеленими гілками дерев і запашними травами, які символізують відродження всього живого на землі.
У день Святої Трійці, як і в інші православні свята, прийнято ходити до церкви на богослужіння. Самі храми також прикрашають квітами та рослинами, а на підлогу можуть класти свіжоскошену траву. На Трійцю можна їсти що завгодно. Тому свято відзначали за обіднім столом, у колі сім’ї та близьких людей. Головним частуванням завжди був коровай. У народі вірили, що якщо посвататися на Трійцю й одружитися на Покрову (14 жовтня), то сімейне життя буде довгим і щасливим.
День Святої Трійці вважається дуже важливим і радісним, тому будь-яка робота – чи то прибирання по будинку, прання або шиття, забороняється. Прибирання зазвичай влаштовують за кілька днів до свята. Не рекомендується на Зелені свята ходити на кладовище, оскільки для цього є спеціальний день – Троїцька Батьківська субота, який передує святу.

Немає коментарів:

Дописати коментар