понеділок, 15 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє віртуальну хвилинку повідомлень «Цікаво знати».


14 червня на екрани США вийшов мультиплікаційний фільм Уолта Діснея «Бембі»
«Бембі» став самим улюбленим мультиком Уолта Діснея
Повнометражний мультфільм Уолта Діснея «Бембі» знятий за мотивами казкової повісті австрійського письменника Фелікса Зальтена, випущеної в 1923 році. В основі сюжету книги і фільму — розповідь про дитинство і юність прекрасної оленяти, про його батьків: ніжної матері і батька — Великому Князеві лісу, а також добрих друзів і злобних недругів.
Дісней почав створювати картину в 1936 році, але через виробничі складнощів, що виникли в період роботи над нею, стрічка була завершена лише в 1942 році. У процесі її підготовки художникам-аніматорам доводилося ретельно вивчати повадки, руху і анатомічна будова тварин. Для цього Діснею із заповідника надіслали двох чотиримісячних оленят. Незабаром студія перетворилася на справжній зоопарк. Там були два скунса, білки, птахи, кролики, бурундуки, сови та інші мешканці лісу. Під час роботи над фільмом було виготовлено більше чотирьох мільйонів малюнків.
Прем'єра мультфільму відбулася 14 червня 1942 року. «Бембі» номінувався на «Оскар» у трьох категоріях — краща пісня («Love Is A Song»), найкраща музика і кращий звук, однак не отримав жодної нагороди.
У рік прем'єри мультфільм провалився в прокаті, однак при повторних показах знайшов популярність і в підсумку став культовим. У 1948 році картина отримала премію «Золотий глобус».
«Бембі» став найулюбленішим творінням Уолта Діснея. Захоплений героїзмом радянського народу в боротьбі проти фашизму, він подарував одну з копій фільму СРСР, де стрічка мала величезний успіх.

Немає коментарів:

Дописати коментар