пʼятницю, 12 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє інформаційний дайджест «Читай, думай, твори»


Тим, хто любить читати, пропонуємо цікаві факти про книги і читання.
Цікаві факти про дитяче читання

- Діти, які відчувають інтерес до читання, розвиваються швидше за своїх однолітків, у них більш живий розум, краще розвинена пам’ять і інтелект.
- Дослідження показують, що 4-6 років — найсприятливіший вік для навчання дитини читанню. Після 6-7 років навчити читати складніше.
- Читання книг вголос для малюків — запорука майбутньої книжкової любові. Дослідження доводять, що у тих, кому в дитинстві регулярно читали батьки, набагато більше шансів стати активним читачем пізніше.
- Один раз на два роки дитячим письменникам і художникам присуджується найпрестижніша нагорода — Міжнародна премія імені Г.Х. Андерсена, що найчастіше називають Малою Нобелівською премією. Вона була заснована 60 років тому Міжнародною радою з дитячої та юнацької літератури ЮНЕСКО.
- Читання книг вголос для малюків - запорука майбутньої книжкової любові. Дослідження доводять, що у тих, кому в дитинстві регулярно читали батьки, набагато більше шансів стати активним читачем пізніше. Таке читання допомагає батькам зблизитися з дитиною і добре розвиває пам'ять малюка. Слухаючи казки, які читає мама, дитина запам'ятовує їх в подробицях, повторює улюблені фрази. Згодом, коли дитина сама вчиться читати, це допомагає їй додатково розвивати зорову пам'ять, зіставляючи знайомі рядки з книжковим текстом.
- Найпопулярнішими авторами книг для дітей вважаються Олександр Пушкін, Корній Чуковський, Агнія Барто, Микола Носов, Ганс Християн Андерсен, Астрід Ліндгрен, брати Грімм, Всеволод Нестайко.

Немає коментарів:

Дописати коментар