понеділок, 29 червня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей презентує бібліокруїз «Острови книжкових скарбів» Цікаві факти для книголюбів.


1. Агата Крісті - найзнаменитіша в світі письменниця. Її незвичайні детективи переведені на 44 мови світу, а загальний тираж складає більше двох мільярдів примірників.
2. Перше місце за кількістю написаних творів займає Лопе де Вега. Іспанський драматург за все своє життя написав 1800 п'єс.
Показать полностью..
3. В даний час основними покупцями книг є люди, вік яких становить від 45 років і старше. Саме вони купують більше 50% книг із загального числа світових продажів літератури.
4. У придбанні книг лідируючу позицію займають жінки. Вони обганяють чоловіків, купуючи 68% книг.
5. Може бути, це здасться дивним, але в світі існує хвороба, іменована бібліоклептоманіей. Людям, страждаючим від цієї хвороби, подобається красти книги. Стівен Блумберг - найвідоміший бібліоклептоман. За своє життя він обікрав 268 бібліотеки, викравши більше 23 тисяч рідкісних книг, які в сумі оцінюються на 20 мільйонів доларів. Для поповнення своєї незвичайної колекції Блумберг йшов на величезний ризик і проникав в бібліотеки, використовуючи шахту ліфта та вентиляційні системи.
6. Серед біографій знаменитих особистостей також є свої рекордсмени. Біографія Вінстона Черчілля є найдовшою написаної історією життя, складовою 22 томи.
7. У книжковому світі існують і ліліпути. Важко уявити, що дванадцять крихітних книг світу можуть вміститися в їдальню ложку! Тим не менш, це можливо. До самим маленьким книжечок відносяться екземпляри Конституції Франції, Корану, англійського словника, що включає в себе більше 12 тисяч слів та інших книг.
8. У ваговій категорії перше місце займає географічний атлас. Він знаходиться в Британському музеї і його вага становить 320 кг. Висота атласу - більш 1 метра.
9. Багато читачів доходять до 18 сторінки, а потім втрачають до книги інтерес.
10. Щоб написати хороший роман, автору потрібно приблизно 475 годин.
11. Люди, які постійно читають книги, беруть участь в благодійних та волонтерських роботах в 2,5 рази більше , а в спортивних заходах в 1,5 частіше, ніж ті, які відносяться до літератури нейтрально.

Немає коментарів:

Дописати коментар