вівторок, 4 жовтня 2022 р.

#Книжкова_полиця

​​«Як писали класики» Ростислав Семків

«Як писали класики» - книга літературознавця,критика та викладача Києво-Могилянської академії Ростислава Семківа.В ній автор зібрав ряд есеїв про видатних класиків двадцятого століття, їх біографії та практичні поради для літераторів-початківців.
В книзі можна знайти поради з написання книжок Агати Крісті, Джорджа Орвелла, Рея Бредбері, Курта Воннеґута, Мілана Кундери, Умберто Еко та Маріо Варґаса Льйоси. Усі вони написали хоча б один твір, де поділилися своїм досвідом та поглядами на художню творчість.Ростислав Семків все це проаналізував, узагальнив та виділив головне.
Але книга не обмежується лише порадами, в ній також зібрані цікаві факти з життя письменників. Наприклад:
📖 Що Агата Крісті писала не лише детективи,а її міс Марпл це проекція самої авторки, якби вона не вийшла вдруге заміж і залишилася сама;
📖 Що Оруел ненавидів претензійні слова,які на його думку, автори використовували не для прояснення сенсу, а для надмірної демонстрації власного інтелекту;
📖 Що Курту Воннеґуту його роман «Колиска для кішки» зарахували як магістерську дипломну роботу з антропології;
📖 Що автор сімейки Адамсів був ілюстратором книг Рея Бредбері і підгледів у нього своїх знаменитих персонажів.
Книга чудово підійде як людям, що працюють зі словом, так і тим хто хоче більше дізнатися про улюблених письменників, їхні секрети та літературу загалом.

Немає коментарів:

Дописати коментар