понеділок, 24 жовтня 2022 р.

#Міжнародний_день_ООН

🇺🇦243 дні весь світ спостерігає, як Україна чинить опір російській агресії. Впливові міжнародні організації всіляко підтримують нашу країну, причому не тільки з початку повномасштабного вторгнення, а й ще з 2014 року, коли росія незаконно анексувала Крим та розв'язала збройний конфлікт на Донбасі. Проти країни-агресора вводяться санкції, тоді як Україна отримує від світу гуманітарну та фінансову допомогу.
Щороку в жовтні, 24 числа, планета святкує Міжнародний день Організації Об’єднаних Націй.
Організація Об’єднаних Націй — це платформа, де національні делегації можуть висловити свою думку. В 1942 році 26 держав підписали Декларацію Об’єднаних Націй. Ідея назвати нову світову співдружність «Об’єднаними Націями» належала президенту США Рузвельту. На конференції, що відбулася у Сан-Франциско в 1945 році, затвердили Статут ООН, який було підписано делегатами від 51 країни. Дата, коли цей Статут почав діяти — 24 жовтня 1945 року — увійшла в історію як день утворення Організації Об’єднаних Націй.
Тут налагоджуються відносини, проходять переговори та вирішуються проблеми. Усі члени спільноти мають право голосу, але при цьому кожен зобов’язаний дотримуватися статуту організації, її правил та мети. Серед основних напрямків роботи міжнародного утворення — зміцнення миру та безпеки, розвиток дружніх відносин між державами, спільне розв’язання глобальних труднощів, координування дій різних країн, забезпечення прав людини.
Наша країна входить до числа держав, що вважаються співзасновниками ООН. З 1945 по 1991 роки Україна, попри те, що перебувала в складі СРСР, формально вважалася членом ООН як самостійна країна. Україну чотири рази обирали до Ради Безпеки ООН.
Після нападу росії на Україну 24 лютого Організація Об’єднаних Націй розгорнула масштабну дільність з надання допомоги тим, хто був вимушено переміщений або постраждав від війни будь-яким іншим чином. Оскільки жертви серед цивільного населення зростали, сягаючи тисяч загиблих і поранених, агентства ООН максимально спрямували зусилля на допомогу постраждалим. У тому числі тим, хто опинився в облозі у Маріуполі, де ООН спільно з Міжнародним комітетом Червоного Хреста проводили місію з безпечного виїзду цивільних громадян.
Незважаючи на те, що бойові дії тривають, особливо на сході та півдні країни, ООН та український уряд, а також міжнародні донори та партнери розробляють плани щодо відновлення України. Швидка, жорстока та смертоносна війна показала неабияку мужність і стійкість українського народу перед обличчям лиха, а також безпрецедентну щедрість сусідніх держав, які відчинили свої двері для тих, хто залишили країну.

Немає коментарів:

Дописати коментар