пʼятницю, 28 жовтня 2022 р.

#GlobalMILWeek2022 #Всесвітній_тиждень_медіаграмотності

27 жовтня відбувся національний тест з медіаграмотності, який Фільтр Національний проєкт з медіаграмотності Міністерство культури та інформаційної політики України організував разом з програмою Мріємо та діємо та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», які втілюються IREX in Ukraine, під час Глобального тижня медіаграмотності!

Бібліотекарі Черкаська центральна міська бібліотека для дітей перевірили себе — пройшли національний тест з медіаграмотності, перевірили наскільки добре вміємо розпізнавати фейки та протистояти ворожій пропаганді.
Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкуємо у всьому світі 24 – 30 жовтня. Це перша ініціатива в Україні, яка має на меті об'єднати українців навколо теми медіаграмотності.
Сьогодні Україна бореться за свою незалежність та територіальну цілісність на всіх фронтах.
Війна не лише на полі бою, але й на інформаційному фронті проти російського агресора ведеться щодня ще з 2014 року.
Дезінформація, фейки, інформаційні та кібератаки – це вже звичні загрози для всього світу, та проти України така інформаційна зброя застосовується в десятикратних масштабах.
Щоб протистояти інформаційним атакам ворога та адекватно сприймати теперішню дійсность, потрібно розвивати критичне мислення та бути медіаграмотним.

Немає коментарів:

Дописати коментар