середу, 5 жовтня 2022 р.

Зоологічні цікавинки.

 

Тваринний світ нашої планети великий і різнобарвний. Учені – зоологи нараховують близько 3500 видів лише ссавців. А ще понад 8500 видів птахів, 18000 риб, 4000 рептилій. З багатьма тваринами ми знайомі ще змалку, адже тваринний світ з його надзвичайною різноманітністю розмірів, форм, будови, забарвлення, способу життя навіть у наш час вражає уяву. Тваринне царство налічує мільйони величних, загадкових та чудових видів, які набагато розумніші, ніж ми думаємо.
У наших темних океанах живуть мільйони невідомих та загадкових тварин та безліч чудесних підводних морських істот. Цікаві факти про тварин можна перелічувати нескінченно довго. Ми пропонуємо нашим маленьким користувачам зоологічні цікавинки:

Коти – наші пухнасті друзі, які люблять проводити свій час, відпочиваючи поруч з нами … або поверх нас. Але ви помітили, що вони завжди мявкають навколо нас?
Це така форма спілкування, але лише між котами та людьми.
Як і людські діти, молоді слони також самозаспокоюються. І якщо діти використовують для цього смоктання великого пальця або пустушку, то немовлята-слони смокчуть власні хоботи для комфорту.
Гігантський тихоокеанський восьминіг – це справді щось дивне. У восьминога три серця, дев’ять мізків та блакитна кров.

Коли пінгвіни вибирають пару, вони залишаються разом на все життя. Подібно до того, як люди пропонують один одному перстні, пінгвіни використовують той же метод, але з камінчиком.
Коли вони бачать іншого пінгвіна, який їм подобається, вони приносять до своєї «нареченої» камінчик.
Верблюд може не пити шість місяців, а також має здатність їсти акації з гострими колючками.
Ведмідь перш ніж лягти в барліг, плутає свої сліди, як заєць. Він петляє буреломом, моховими болотами, по воді. Всюди проходиться по кілька разів. Тільки тоді ляже, заспокоєний, що сліди до «домівки» добре заплутав.
Лінивці – дуже повільні тварини. Ці тварини мають багатокамерний щлунок. І, коли він повністю заповнений, їжа може складати 2/3 від загальної ваги лінивця, а процес травлення займає місяць.
Про надзвичайні здібності та загадкову поведінку багатьох тварин ви можете дізнатися із дитячих ілюстрованих енциклопедій, які є в Черкаська центральна міська бібліотека для дітей.


Немає коментарів:

Дописати коментар