середу, 19 жовтня 2022 р.

#Актуальні_літературні_новинки

Як говорити з дітьми про війну і як починати зцілювати досвід війни.

☀️"Таємні історії маленьких і великих Перемог" Таня Стус видавництво Книголав Це терапевтична книжка. В ній переплітається реальність і метафора - казка. Кожна історія в ній пов'язана з найболючішими темами нашого військового часу. Що під час читання стають більш цілісними в сприйняті. (оживає в казках і будинок, і рюкзак, і квітка, що залишилась сама вдома, і сирена, і навіть, біль та ракета). Книжка, яка насправді може стати терапевтичною, і для дорослих. В темах, які пов'язані із складним досвідом, завжди є техніка безпеки, будь ласка, прочитайте чи прослухайте передмову.
Книжку можна БЕЗКОШТОВНО слухати в додатку АБУК https://cutt.ly/PBZndev
і пізніше вона буде надрукована у Книголаві
☀️"Залізницею Додому" - Мар'яна Савка у Видавництві Старого Лева - ця книга про дорогу і Дороги військового часу. Дорогу в евакуацію і дорогу додому. Діти і дорослі там впізнають себе і свої великі і маленькі зустрічі і дороги, втрати і здобутки. Вона легка (не по сенсах, а по сприйняттю) і як мудрий провідник в потягу, що каже якійсь своєчасні і глибокі слова, буде супроводжувати і після читання.
Книга може зустріти дітей в поїздах Укрзалізниці - це партнерський соціальний проект.

☀️"Мої вимушені канікули" Катерина Єгорушкіга у видавництві Vivat - книжка, яка голосом маленької героїні може озвучити і вивести назовні те, що з початку війни ми забули, те, що закапсульовано і те, що для нас важливо. Але вивести обережно і майстерно. Ілюстрації в книзі - теж важливий "голос". Це окреме задоволення.. і в книзі є кілька практик від мене, щоб зняти напругу, яка раптом може виникнути при читанні. Зараз йде передпродаж. Погортати і замовити зі знижкою можна тут:
Книги військового часу, як і їх автори, і читачі - мудрі і незламні.
Джерело - психологиня Світлана Ройз

Немає коментарів:

Дописати коментар