вівторок, 25 серпня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Світ цікавих фактів» Цікаво знати, що 27 серпня у Великобританії вийшов у світ перший примірник «Книга рекордів Гіннеса»


Історія «Книги рекордів Гіннеса» почалася в 1951 році. На одній великосвітській англійській вечірці виник жартівлива суперечка про те, яка з європейських пташок літає швидше за всіх: золота сивка або шотландська куріпка. Один з учасників цієї суперечки, сер Х'ю Бівер, повернувшись додому, раптом вирішив зібрати інформацію про всякі нестандартні рекорди, типу змагань по швидкості пташиних польотів і видати про це книжку.
Її вирішено було назвати «Гіннес», на честь стародавнього родового імені сімейства сера Х'ю. Для підготовки видання в Лондоні було створено особливе агентство, реєструвати різноманітні цікаві досягнення. Робота над книгою була доручена власникам одного з інформаційних агентств — братам Норрісу і Россу Макуіртерам. У процесі збору інформації, були розглянуті численні факти про безліч рекордів і зібрані свідчення авторитетних експертів, з приводу їх автентичності. В результаті 27 серпня 1955 перший тираж «Гіннеса» об'ємом 198 сторінок побачив світ.
«Книга рекордів Гіннеса» стали називатися наступні випуски цього видання. Перша «Книга» відразу стала одним з бестселерів року. На наступне Різдво вона вже очолила список британських бестселерів. З тих пір це довідкове видання щорічно фіксує відомості про видатні досягнення, унікальних явищах і курйози в природі і людському суспільстві.
Сьогодні «Книга рекордів Гіннеса», видається щорічно накладом понад 80 мільйонів примірників на 40 мовах, продається в більш ніж 100 країнах світу.

Немає коментарів:

Дописати коментар