пʼятницю, 14 серпня 2020 р.

ВЧЕНІ ДОСЛІДИЛИ, ЩО ДОМАШНІ ТВАРИНИ
РОБЛЯТЬ ДІТЕЙ ЗДОРОВІШИМИ.






Вчені з'ясували, що домашні коти і собаки можуть бути не лише іграшкою для малюків – з'ясувалося, що ці тваринки можуть вберегти дитину від застуди та інших захворювань. Згідно з останніми дослідженнями, коти і песики допомагають знизити ризик підхопити кашель і нежить упродовж першого року життя малюка, пише Time з посиланням на журнал Pediatrics.
Вчені з'ясували, що діти, які ростуть в будинках з домашньою твариною, а саме – з собакою чи котом – хворіють рідше, ніж діти, які живуть без домашніх тварин.
Попередні дослідження свідчили, що наявність домашніх тварин знижує ризик алергії у малюків, у той час як останні досліди на мишах показали, що собаки можуть навіть запобігти розвитку дитячої астми.
Дослідники виявили, що у дітей, які виросли в будинках з тваринами, на 44% менше ризиків мати інфекцію вуха та на 29% менше шансів лікуватися антибіотиками, порівняно з дітлахами, що ростуть без домашніх улюбленців.
Також дослідження показало, що малюки, в домі яких мешкає пес, здоровіші, ніж ті, що тримають кота.
Але, незважаючи на гарні новини про тварин, певно, не варто відразу ж заводити пса чи кота, якщо їх у вас ще немає. Бо з іншого боку, вони можуть посилити симптоми у дітлахів, що мають схильність до алергії чи астми.
"У цілому, діти, які живуть з собакою, мають на 31%більше шансів бути здоровими в перший рік, ніж діти без собаки, а діти, де в домі живуть кішки мають на 6% більше шансів бути здоровим, ніж ті, де котів немає", відзначають вчені.
Яким чином тварини попереджують ці недуги, поки не зовсім зрозуміло, Однак дослідники вважають, що шерсть домашніх тварин, а також мікроби, які тварини приносять у дім з вулиці, можуть з раннього віку підсилити імунну систему малюка і "навчити" її у майбутньому "відбиватися"від нападів алергенів і вірусних хвороб.
"Ми вважаємо, що присутність домашніх тварин позитивно впливає на імунну систему, що розвивається, зміцнює її. Тож дитина, коли зустрічається з мікробами, виявляється уже підготовлена до цього", - сказала доктор Ейя Бергрос, педіатр Університетської лікарні Куопіо в Фінляндії, яка проводила дослідження.

Немає коментарів:

Дописати коментар