понеділок, 5 квітня 2021 р.

#ДЕНЬ #ІНТЕРНЕТУ

  
4 квітня міжнародна Інтернет-спільнота відзначає свій день – День Інтернету. Саме Папа Іоанн Павло II започаткував День Інтернету, який за 15 років став популярним святом серед користувачів всесвітньої мережі.
У 1998 році Папа Римський Іоанн Павло II визнав всесвітню Мережу енциклопедією людського знання. Тому її покровителем і обрали Ісидора Севільського, якого вважають першим енциклопедистом.
День Інтернету – віртуальної енциклопедії людських знань з безліччю конструктивних можливостей, які дозволяють дізнаватися про все нове, вдосконалювати набуте і створювати перспективне в інформаційному просторі.
Мережа Інтернет об’єднує покоління, країни, культури. Віртуальний світ сьогодні спонукає до розширення особистих горизонтів, залишаючи право свободи вибору у пошуку інформації та самовираженні, не знімаючи відповідальності за все фіксоване, що залишаєш після себе.

Розуміючи можливості Інтернету як значного ресурсу і вміючи використовувати його, набагато більше шансів бути успішнім і розповісти про себе, діяльність своєї організації. І завдяки таким уже звичним і простим діям досить легко поінформувати тисячі, навіть мільйони людей.
У час карантину завдяки мережі Інтернет люди мають можливість замовляти безпечно товари та послуги, навчатися, розвиватися, спілкуватися і не бути на самоті.
Дослідження Factum Group Ukraine показує, що на кінець 2019 року всесвітньою мережею регулярно користуються 22,96 млн українців, або 71% населення.
В Україні найбільше Інтернетом користуються жінки 52%, чоловіки – 47%.

Правила безпечного користування Інтернетом:
1. Використовуйте надійний пароль - комбінуйте букви, цифри та інші символи.
2. Не вірте всьому, що читаєте - завжди перевіряйте достовірність джерела.
3. Не викладайте особисту інформацію про себе, своїх рідних, друзів і знайомих в Інтернеті.
4. Не ховайтеся за анонімністю екрану комп'ютера. Не кажіть того, що не могли б сказати людині в обличчя.
5. Подумайте двічі, перш ніж поширити будь-яку інформацію.
6. Не поширюйте в Інтернеті контент незаконного або непристойного змісту.
7. Переконайтеся, що ваш профіль у соціальній мережі закритий від сторонніх.
8. Додавайте "у друзі" тільки тих, кого дійсно знаєте: навіть якщо це друзі ваших друзів, але особисто ви не знайомі, краще зайвий раз перестрахуватися.
9. Вашим друзям слід питати вашого дозволу, перш ніж завантажувати фотографії з вами або позначати вас на фотографіях в соціальних мережах.
10. Не переходьте за посиланнями, прикріпленим в імейл-повідомленнях – безпечніше вводити адресу в рядок браузера самому.

Немає коментарів:

Дописати коментар