пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

#ПОРАДИ #ЗАВЗЯТОГО #КНИГОЛЮБА

     

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє рубрику «Цікаве читання».🥰🥰🥰
«Все, що є в світі, знаходиться в книгах. все, чого немає в світі, теж знаходиться в книгах…»
Джон Толкін
Для того щоби знайти одну годину на читання протягом дня, більшості людей треба скоротити час, який вони витрачають на соцмережі, всього на третину.
Поради від справжніх книголюбів.
❤ Читайте, тому що вам хочеться.
❤Знайдіть свій формат читання
💖 Уникайте нереалістичних цілей
❤Спробуйте "Правило 50" Це правило допоможе вам вирішити, коли від книжки дійсно можна відмовитися. Якщо ви безжалісного кидаєте читання на четвертій сторінці або навпаки безкінечно продираєтесь крізь величезні томи, від яких вас вже давно нудить, спробуйте встановити межу на перших 50 сторінках. Після них ви вирішите, чи приносить читання вам радість. Якщо відповідь ні, сміливо відмовляйтеся.
Правило 50 винайшла авторка, бібліотекар і літературознавець Ненсі Перл, яка пояснює його в своїй книжці "Жага читання" Book Lust. Вона пропонує цю стратегію насамперед людям старшим 50 років. Їм вона радить відняти свій вік від 100. Отримане число і є кількістю сторінок, які треба прочитати, щоби визначитися з книжкою. Адже з віком у нас залишається дедалі менше часу на погані книжки. І ось що ми маємо. Відкиньте свій смартфон лише на одну годину щодня, а в пальці, що прагнуть набирати повідомлення, візьміть книжку.Читання підвищить вашу здатність до співчуття і зробить вас більш продуктивними. Якщо найбільш зайняті люди на планеті знаходять для нього час у своєму напруженому графіку, то й ви впораєтесь.
ПРИЄМНОГО ЧИТАННЯ!

Немає коментарів:

Дописати коментар