четвер, 1 квітня 2021 р.

#ДЕНЬ #СМІХУ #ВЕСЕЛІ #ПОСИДЕНЬКИ

 

Сміх продовжує життя — цей факт давно встановили вчені. Тож 1 квітня подовжує людське життя на дуже-дуже багато років. Чи десятиліть. Чи навіть століть. Тому необхідно використовувати цю унікальну можливість і наблизитись до вічної молодості, шануючи День сміху. Саме так чинили досі у всьому світі. Але, що цікаво, історія виникнення цього свята — таємниця. Деякі історики схильні думати, що спочатку 1 квітня святкувалось в багатьох країнах як день весняного сонцестояння. Тож у ці сонячні дні намагалися жартувати, веселитись, дивувати всілякими витівками.
В Україні вважають, що перше квітня було пов’язане з народним повір’ям. Саме в цей день прокидався злий біс. А для того, щоб він не дуже завзято брався за наведення порядку в хаті, його вводили в оману жартами і дурницями, жертвами якого ставали домочадці. А незаміжні дівчата обманювали хлопців, щоб крутити майбутнім чоловіком. Сміх приносить величезну користь для здоров'я - не міф. Чи знаєте ви, що ми сміємося в середньому 1 хвилину на день, а рекомендується сміятися 10 хвилин як мінімум. Кожен з нас повинен приділяти сміху більше часу. Лікарі вважають, що 30 хвилин сміху на день дозволяють пацієнтові, який переніс інфаркт міокарду, уникнути повторного нападу в найнебезпечніший період — перші півроку після нападу, — і потім жити повноцінним життям. Також сміх зміцнює імунітет, що особливо важливо зараз під час спалаху корона вірусної інфекції. Здоровим же людям ця кількість сміху подовжує життя на роки, іноді на десятиріччя.
І справді хороший жарт – справжній і потужний інструмент радості.
Хороший жарт - завжди змушує нас з вами сміятися і над самими собою у тому числі. Але пам’ятайте- сміється той - хто сміється останнім. І нехай цим останнім сьогодні опинитеся саме Ви.
Так що будьте насторожі, запасіться почуттям гумору, набором свіженьких жартів і забавних віршиків, на розіграші не ображайтеся, а відповідайте ними ж.
Загалом веселіться!

Немає коментарів:

Дописати коментар