пʼятницю, 30 жовтня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє бібліомікс «Користь читання»

 


По-перше, 1. Когнітивні здібності
Спільне читання з дитиною допомагає розвивати когнітивні здібності.
Читання дитині вголос піде їй на користь і перетворить її на кращого читача. Таке читання стимулює комбіновану діяльність, піднімаючи рівень ентузіазму дитини. Читання базується на навчанні знання мови у друкованій формі. Дитина розглядає книги з ілюстраціями, фотографіями й різні кольорові комікси, розвиваючи, таким чином, любов до читання.
По-друге, Розуміння інших
Читання допомагає дитині отримати емоційний досвід, з яким у реальному житті стикатися не обов’язково. Уміння зрозуміти точку зору іншого, його мотиви — дитина психологічно розвивається, поки їй читають.
По-третє, Образне мислення
Під час читання мозок проявляє сильну активність в тих частинах, які пов’язані з розповідним розумінням і візуальними образами.
Четверта причина,Соціальний розвиток, управління увагою
Читання допомагає знизити ризик розвитку проблем з увагою і гіперактивністю.
Є версія, що спільне читання робить всіх щасливішим і дітям потрібно менше хуліганити, щоб привернути увагу дорослого. А той, у свою чергу, отримує більше радості від взаємодії, особливо коли в книжці хороший кінець. Інший варіант: у дітей краще розвивається соціально-емоційна сфера, тому що вони отримують якісь моделі поведінки в складних ситуаціях, інструментарій, нехай навіть у формі нової лексики, для вирішення своїх завдань. Розуміння, що не ти один сьогодні тупотів ногами й не тільки тобі важко всидіти в театрі, допомагає дитині контролювати свою поведінку.
П’ята причина, по якій слід читати, Поліпшення пам’яті
Зв’язок пам’яті та читання вголос зафіксували в людей, які самі читали вголос. Вважають, що на пам’ять слухачів це впливає не менш позитивно.
Шоста причина,Зняття стресу
Cеред усіх занять, якими ми можемо порадувати дітей, читання — одне з найбільш чудових. Воно захоплює. Переміщує нас у просторі та часі. Дає змогу зупинятися та спілкуватися, сміятися та сумувати, обійматися або стояти на руках. А крім того, ви в процесі працюєте живою рекламою читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар