пʼятницю, 9 жовтня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє історичну експедицію «Рідна земле моя ти козацькою славою щедра» до Дня Українського козацтва



Хмельницький Богдан (Зіновій) Михайлович (1595–1657) – визначний український політичний і державний діяч, полководець, гетьман України (1648– 1657). Засновник Української Козацької держави.
Народився майбутній гетьман України у родині українського шляхтича Михайла Хмельницького. Початкову освіту здобув у школах Чигирина та Києва. Згодом продовжив навчання в єзуїтському колегіумі у Львові. Опанував польську та латинську мови, а з часом ще й турецьку і французьку.
Богдан був професійним вояком, брав участь у багатьох походах і морських експедиціях. Організатор повстання проти панування шляхти в Україні, яке переросло у Національно-визвольну війну українського народу проти Речі Посполитої. Засновник козацької держави — Війська Запорозького, більш відомої як Гетьманщина. Гетьман Війська Запорозького, очільник Українського гетьманату (1648–1657).

Немає коментарів:

Дописати коментар