середу, 28 жовтня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє «Калейдоскоп цікавих повідомлень».



Цікаво знати, що 28 жовтня заснований Гарвардський університет — один із провідних вузів США.
Гарвардський університет є найстарішим приватним вищим навчальним закладом США. У 1636 році рішенням законодавчих зборів колонії штату Массачусетс в місті Кембриджі поблизу Бостона був заснований коледж. У 1639 році коледжу було дано ім'я його першого благодійника і міністра Джона Гарварда (1607-1638), який заповів новому коледжу половину свого майна і бібліотеку. Історично ця бібліотека стала другою публічною бібліотекою на континенті (першою була бібліотека монастиря ордену єзуїтів).
Фактичне перетворення коледжу в університет відбулося в першій чверті 19 століття, коли, крім вивчення біблії, мов і математики, стали викладатися також медицина (1810) і юриспруденція (1817). З другої половини 19 століття Гарвардський університет стає центром культурного життя.
Зараз у Гарварда є кілька власних музеїв, в числі яких ботанічний (з колекцією скляних рослин), порівняльної зоології, мінералогії і геології, археології та етнології (де можна дізнатися безліч подробиць з життя майя та ацтеків). У Гарварду є не тільки власний ботанічний сад, але навіть власний ліс, чиє життя з року у рік досліджують біологи. Найбільше університет пишається своїми науковими досягненнями — у тому числі розробками всесвітньо відомого медичного факультету.
Комп'ютерне обладнання Гарварда, навіть конкуренти з Прінстона, вважають таким , що «досягнув рівня справжнього мистецтва». Тут же — найбільша в світі наукова бібліотека. В університеті 12 коледжів і факультетів, конкурс на усі спеціальності величезний, але, як і у більшості університетів, тут особливо популярні медицина, юриспруденція, бізнес і політологія.
Сьогодні в Гарварді навчаються понад 18000 студентів з усіх регіонів США і 100 країн світу. Гарвард закінчили більше тридцяти лауреатів Нобелівської премії.

Немає коментарів:

Дописати коментар