понеділок, 26 жовтня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє книжковий дайвінг «Ті, хто читає книжки – володарі майбутнього»

 


Читати все зовсім не потрібно; треба читати те, що відповідає на виниклі у душі питання. © Лев Толстой
Що таке щастя? Що таке справжня дружба? Що таке душевний біль і смуток? Що таке відповідальність? Що таке правда? Відповіді на ці запитання дітям, як і дорослим, годиться не отримувати ззовні, а знаходити в собі, наповнюючи кожне слово розумінням — своїм, глибоким, справжнім. Але, перш ніж шукати відповіді, потрібно навчитися ставити такі запитання. І так уже сталося, що в обох випадках чи не найкращим помічником для малечі є книжки. Саме в книжках на дітей чекає не лише розрада та розвага, а ще й безліч цікавих і важливих запитань, відповідати на які можна шукати впродовж усього свого життя. Звісно, що автори дитячих книжок нерідко пропонують читачам якусь готову відповідь, але якщо книжка справді гарна, ця відповідь ніколи не буває однозначною. Вона ще більше спонукає шукати своєї правди, бо ж вона у кожного та кожної — своя.
Коли ми беремо нову книгу в руки, то прагнемо не просто заповнити чимось вільний час. Шукаємо спосіб відволіктися від буденності, розважитися, хочемо дати «поживу» для мозку, прагнемо знайти відповіді на непрості чи банальні питання. З книгою ми пізнаємо історію світу чи своєї вулиці, вирушаємо у подорож далекими країнами, розшифровуємо детективні сюжети чи поринаємо в світ людських взаємин. Книги – це не просто інформація. Це те, що робить нас кращими, глибшими, спонукає до змін, розвитку та росту. Тож давайте знайдемо час, візьмемо книгу і повернемось до читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар