середу, 21 жовтня 2020 р.

День інформації.




Проблема забруднення навколишнього середовища притаманна багатьом країнам і на сьогоднішній день набула глобального характеру. XX століття принесло людству чимало благ, пов’язаних з бурхливим розвитком науково-технічного прогресу, але в той же час поставило життя на Землі на грань екологічної катастрофи. Сьогодні у світі існує чимало екологічних проблем, починаючи зі зникнення деяких видів рослин і тварин та закінчуючи загрозою цілому людству.
Внаслідок своєї діяльності людина неусвідомлюючи забруднює навколишнє середовище. Яскравими прикладами таких наслідків є забруднення води, викиди різноманітних шкідливих газів у повітря, а також засмічення ґрунту, що у свою чергу вбиває живе.
Сьогодні свідоме суспільство важко перевиховати, але привити любов до навколишнього середовища та його охорони можна підростаючому поколінню, свідомість якого ще формується.
Черкаська центральна міська бібліотека для дітей підготовила матеріал , який презентує до Дня інформації «Бережімо планету Земля – вона у нас одна!»
План проведення:
- Книжкова виставка «Нехай Земля квітує всюди – планету збережемо, люди!»;
- Відео- огляд «Веселкові барви природи»
- «Екологічна вікторина»;
- «Квіткові загадки»;
- Фотопогляд «Пластик і довкілля»;
- Онлайн-виставка поробок гуртка «Умілі рученята»;
- Науково – популярний фільм «Дім. Побачення з планетою»;
- Мультфільм «Лоракс».

Немає коментарів:

Дописати коментар