четвер, 15 жовтня 2020 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє калейдоскоп цікавих повідомлень «Цікаво знати» 15 жовтня -Всесвітній день миття рук




Мити руки чи ні – питання індивідуальне, все залежить від людини та її виховання. З іншого боку, Всесвітня організація охорони здоров'я вважає, що проблема немитих рук може призвести до катастрофічних наслідків, якщо її розглядати в масштабі світу.
На чистій шкірі рук мікроби гинуть буквально протягом 10 хвилин. А якщо руки брудні, мікроби, виживають в 95% випадків. І до того ж активно розмножуються!
Вчені - біохіміки університету Колорадо були приголомшені своїм недавнім відкриттям. Виявляється на наших чарівних жіночих ручках, набагато більше мікробів, ніж на чоловічих руках. Причин безліч: низька кислотність жіночих рук, гормони, використання косметики. Все це залишилося на рівні припущень, так як точно з'ясувати не вдалося. До того ж, з'ясувалося, що чоловіки, куди більш охайні, ніж жінки.
Вчені з США (Університет штату мічиган) з'ясували, що старанне миття рук допомагає забути свою аморальну поведінку в минулому, як би очищає нас від «слідів минулого» з метою почати життя з чистого аркуша. Чисті руки – чиста совість!
На сьогоднішній день мило доступно 96% населення Землі. В таких розвинених країнах, як, наприклад, Ефіопія, замість мила використовують попіл або пісок.
При першому намилюванні змиваються мікроби з шкіри. При другому, нас покидають мікроби з відкритих пір.
Яких помилок слід уникати при митті рук
Не користуйтеся однією вологою серветкою, щоб вимити руки групі людей.
Не використовуйте постійний таз із водою для ополіскування рук.
Не використовуйте загальні рушники для рук. Завжди використовуйте одноразові рушники в дитячих закладах або для приготування їжі. Не використовуйте губки або неодноразові серветки для догляду.
Пам'ятайте, що мікроби процвітають на вологих поверхнях.

Немає коментарів:

Дописати коментар