вівторок, 23 квітня 2024 р.

#День_Чорнобильської_трагедії

26 квітня 1986 року сталась страшна катастрофа в історії людства - вибух реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Долі багатьох людей різних професій - цивільних і військових, які стали свідками, учасниками, героями та жертвами Чорнобильської катастрофи, змінилися назавжди. І через 38 років цей день змушує задуматися про можливі наслідки діяльності людини.



Пам'ять про трагедію незагоєною раною залишиться в душі нашого народу. Подвиг, який здійснили ліквідатори Чорнобильської АЕС, ніколи не буде забутий.
23 квітня у Черкаська центральна міська бібліотека для дітей до роковин Чорнобильської катастрофи відбулася година - реквієм «Полин-зоря, що обпалила світ» для здобувачів освіти ЗОШ№21, 8-9 класів.


На захід були запрошені ліквідатори аварії на ЧАЕС:
- Опара Микола Іванович - заступник голови громадської організації "Черкаська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України", пожежник, полковник. м.Черкаси;
- П'ятов Володимир Васильович заступник голови громадської організації "Черкаська обласна організація Всеукраїнської громадської організації інвалідів" Союз Чорнобиль України", військовий, полковник.


Розпочала захід завідувачка бібліотеки, заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Світлана Слодзік, яка наголосила, що людство ще не знало техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів та представила запрошених гостей.
Ліквідатори розповіли про хронологію подій на ЧАЕС і про ліквідаторів аварії: пожежників, лікарів, міліцію, військовослужбовців, які рятували станцію і людей.


До уваги присутніх у читальному залі було презентовано книжкову виставку-застереження «Чорнобиль не має минулого часу», на якій розміщені документальні та художні твори, що висвітлюють важливі питання стосунків людини з мирним атомом і жахливі наслідки аварії, фотографії тих, хто ціною власного життя врятував світ.


Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…

Немає коментарів:

Дописати коментар