понеділок, 8 квітня 2024 р.

6 квітня відзначається Всесвітній день мультфільмів!

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей вітає всіх з самим мультяшним святом!

У бібліотеці відбувся бібліопоказ "У книжковому кінозалі". Діти отримали інформацію про історію появи мультиплікації у світі, відповідали на запитання вікторини: "З яких книжок ці герої мультиків?", а ще передивилися мультфільм «Як Петрик П’яточкин слоників рахував», який вважається культовою стрічкою і є однією з найвідоміших робіт української анімації.
Його відзняли у 1984 році на студії «Київнаукфільм». А сценарій для нього написала та й, власне, вигадала самого персонажа — дитяча письменниця Наталя Гузєєва.
Наталя Гузєєва – українська письменниця, сценарист, перекладач, автор літературних і анімаційних персонажів «Петрик П’яточкин» і «Капітошка». Мультфільми про них увійшли до золотої колекції українських анімаційних фільмів.
Після виходу на екрани мультфільму «Як Петрик П’яточкин слоників рахував» минуло чотири роки — і тоді Наталя Гузєєва відтворила розповідь про життєрадісного непосиду на папері й видала друком.
«Неможливо не гасати, не плигати, не скакати…» — хто почув бешкетну пісеньку Петрика П’яточкина, ще довго її наспівує. Ще б пак: слова й мелодія у ній такі ж веселі й енергійні, як і сам виконавець.


А чи відома історія про вухатого непосиду тобі? Якщо ти ні разу не дивився «Як Петрик П’яточкин слоників рахував», зазирни на YouTube і знай: цей мультфільм вартий того, щоби хоч одного разу відмовитися від закордонної анімації, а ще мерщій за книжкою у бібліотеку.

Немає коментарів:

Дописати коментар