середу, 24 квітня 2024 р.

#День_Чорнобильської_трагедії

26 квітня!

В ніч із забуття
Йде страшне створіння – атомне дитя.
Суть його безкровна і зіниць нема
І уста безмовні, і душа німа.
Вирвавшись на волю з мороку ночей,
Вже калічить долі і батьків й дітей.


Минуло 38 років із дня, коли стався вибух на Чорнобильській атомній електростанції. Але й досі такі терміни як «Чорнобиль», «Припʼять», «чорнобильська катастрофа», є актуальними, особливо зараз, не тільки у людей, які пам’ятають катастрофу, а й у молоді. Чорнобильська катастрофа перевернула з ніг до голови увесь світ, зламала життя сотень тисяч людей і назавжди змінила ландшафт величезної території, яка постраждала від радіоактивного забруднення. Людей із неї відселили, щоб захистити їх від забруднення, а землі переважно законсервували.



24 квітня для учнів 9-Б класу ЗОШ № 15 бібліотекар Черкаська центральна міська бібліотека для дітей провела урок до роковин Чорнобильської катастрофи. Відтак, серед усіх трагедій, які пережило людство, чорнобильська катастрофа не має аналогів за масштабами рукотворного забруднення екологічної сфери та негативного впливу на здоров’я, психіку людей, їх соціальні, економічні й побутові умови життя. Учні активно брали участь в обговоренні проблеми та спільно з бібліотекарем з'ясовували причини аварії на Чорнобильській АЕС, говорили про евакуацію населення, процес «поховання» населених пунктів пів землю. З'ясували хто залишився проживати в Чорнобилі й зараз. Та навіть обговорили, що потрібно організувати екскурсію до Чорнобиля, зокрема у місто Прип'ять.


Не можна забувати усі ці жахливі події. І головне застосовувати свої знання і уміння, для того щоб уникнути найжахливіших наслідків

Немає коментарів:

Дописати коментар