вівторок, 2 квітня 2024 р.

"Бібліотечна справа Черкащини: від першоджерел до сьогодення"

 

Працівники Черкаська центральна міська бібліотека для дітей взяли участь у науково-практичній конференції з міжнародною участю "Бібліотечна справа Черкащини: від першоджерел до сьогодення", присвячена 70-річчю утворення Черкаської області, 125-й річниці з часу заснування першої публічної бібліотеки у м. Черкаси та 70-й річниці, відколи вона набула статусу обласного закладу, 70-річчю обласної бібліотеки для дітей.

Конференція відбувається у Черкаській обласній універсальній науковій бібліотеці ім.Т.Шевченка 2-3 квітня 2024 року.

2 квітня відбулися ювілейні урочистості та церемонія вручення нагород та відзнак працівникам бібліотек області. Фахівців бібліотечної справи привітали керівники області та міста: Шамрай Олександр Григорович – заступник голови Черкаської обласної
військової адміністрації, кандидат історичних наук, доцент;
Шабатін Олександр Олексійович – начальник управління культури та
охорони культурної спадщини Черкаської обласної державної адміністрації; Шепецька Валентина Петрівна -начальник управління культури Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.
Відбувся відеозв’язок з Національною бібліотекою України імені Ярослава
Мудрого, Всеукраїнською громадською організацією «Українська бібліотеасоціація», Школою інформації Державного університету м. Сан-Хосе.


На ювілеї були присутні бібліотечні працівники міста та області, письменники, науковці та всі, для кого бібліотека є місцем, яке єднає інтелектуальну еліту.
Черкаська ОУНБ ім.Т.Шевченка знаходиться в авангарді культурного та громадського життя регіону, а колектив бібліотеки по праву може пишатися своїми успіхами.

Немає коментарів:

Дописати коментар