четвер, 4 квітня 2024 р.

Бібліотечна справа Черкащини: від першоджерел до сьогодення

 2-3 квітня відбулася науково-практична конференція з міжнародною участю 'Бібліотечна справа Черкащини: від першоджерел до сьогодення" у Черкаській ОУНБ ім.Т.Шевченка, учасниками якої стали бібліотечні фахівці області.



З доповіддю
"Трансформація діяльності бібліотек для дітей Черкаської міської централізованої бібліотечної системи під час воєнного стану" щодо пріоритетних напрямків діяльності міських бібліотек для дітей та актуальних питань бібліотечного обслуговування юних читачів виступила Світлана Слодзік, заступник директора Черкаської міської ЦБС по роботі з дітьми, завідувачка Черкаська центральна міська бібліотека для дітей.


Пані Світлана наголосила на необхідності всебічного сприяння розвитку дитячого читання, психологічної підтримки юних читачів, звернула увагу присутніх на нові форми роботи та функції, які взяли на себе бібліотеки враховуючи запити та потреби громади у зв’язку зі збройною агресією рф, ознайомила з новими бібліотечними ідеями, програмами та проєктами, що реалізовуються у бібліотеках, звернула увагу на те, як бібліотеки орієнтуються на потреби громад та суспільства, сприяють волонтерському руху та благодійництву, приділяють увагу внутрішньо переміщеним особам.


Пані Світлана зазначила, що долаючи серйозні виклики й загрози, бібліотеки для дітей навіть у воєнний час залишаються осередками інтелектуальної свободи та громадянської активності, а також забезпечують розв’язання інформаційних та гуманітарних потреб у громаді. У нових реаліях бібліотекарі показують високий рівень знань, швидке реагування на події, професійну мобільність та спроможність до змін.
Під час доповіді демонструвалися відеопрезентації та відеоролики роботи бібліотек для дітей.

Немає коментарів:

Дописати коментар