понеділок, 22 квітня 2024 р.

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

 Щороку 21 квітня відзначають Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності. Вперше цей день відзначався у понад 50 країнах світу 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом.


Черкаська центральна міська бібліотека для дітей – це центр інформаційної підтримки духовного збагачення, розвитку інтелектуальних та творчих здібностей читачів. Інформаційна культура особистості органічно пов’язана з особливостями інтелектуального розвитку. Чим багатший внутрішній світ культури, тим більше можливостей формування високої інформаційної культури.


Бібліотека відкриває дитині світ цікавий та прекрасний, знайомить із загальнолюдськими цінностями, розвиває естетичні почуття та нахили до творчого мислення. Працівники бібліотеки мають власні багаторічні традиції, а також застосовують творчі, інноваційні підходи у роботі з любительськими об’єднаннями. При читальному залі книгозбірні працює гурток дитячої творчості «Умілі рученята», де юні читачі вчаться за допомогою різних технік (квілінг, оригамі, мозаїчне торцювання та ін.) виготовляти цікаві вироби з підручних матеріалів.


Діти з великим задоволенням власноруч виготовляли віночкок з долоньок, робили чарівні браслети, гарні квіти з паперових стаканчиків та ще багато чого цікавого. Кожна дитина намагається створити свій неповторний ексклюзивний виріб.


Майстер – класи гуртка заряджають дітвору позитивною енергією, дарують гарний настрій та допомагають кожному учаснику задіяти свої творчі здібності та фантазію.
З 22 квітня по 5 травня у читальному залі Черкаська центральна міська бібліотека для дітей експонується виставка художніх робіт гуртка «Умілі рученята» «Дитяча творчість у кольорах веселки». Запрошуємо до перегляду!

Немає коментарів:

Дописати коментар