пʼятницю, 29 квітня 2022 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей

 Незаперечні Історичні факти, які знають в рф, але навмисно замовчують, бо соромно за них.

🇺🇦 Вперше Україна згадується в Іпатіївському літописі. Зауважте, не Малоросія, не інакше, а саме Україна.
Літопис складається: Лаврентьевский літопис, Повість минулих літ, Чернігівський, Київський, Галицько-Волинський літописи, в яких описано події від 860 до 1292 років. Джерела літопису є різноманітні: це князівські літописці, князівські грамоти, звіти послів, військові повісті, грецькі хроніки, оповідання очевидців та ін.
Вперше Україна згадується у літописній повісті про похід Ігоря Святославовича на половців у 1185. У багатьох джерелах Русь ототожнюється саме з Україною. У деяких редакціях наприклад,
Єрмолаївському списку (1189-1213 рр), Україну називають Країною, А у Київського літописі — Украйною Галичською...
Також назва "Україна" згадується у зв'язку зі смертю переяславського князя Володимира Глібовича, пізніше при описі подій правління галицько-волинського князя Данила
Москви та Росії тоді ще ніхто не знав
✔️ Вищі навчальні заклади:
Російська академія наук була заснована 1724 р., Московський університет у 1755.
В Україні Острозьку академію засновано 1576 року, Львівський університет засновано 1661 р.
Друкований буквар в Україні вийшов у 1574 році у Львові, у Московському царстві це сталося на 60 років пізніше – у 1634 році.
✔️ Релігія: Київська митрополія заснована 988 року, а Московська лише 1458 року. Київська ж митрополія на 460 років старша за Московську.
Столиці: Київ засновано 482-го року, м. Москву засновано 1147 сином Володимира Мономаха Юрієм Долгоруким. Київ старший за Москву на 665 років.
Перший монарх, коронований у Московському царстві — Іван Грозний 1547 р. у наших землях Данило Романович Галицький – 1253 р.
✔️ Монгольське ярмо:
Київ позбувся Монгольського ярма 1363 року після битви на Синіх Водах; Москва втратила ярмо 1480 року після стояння на Угрі, а данину Кримському хану Московія платила до 1700 р., включаючи початок правління Петра І.
✔️ Назва:
Вперше «Україна» у літописах зустрічається у 1187 році.
Вперше термін «Росія» знаходимо за правління Івана Грозного на 400 років пізніше.
Автор однієї з перших у світі конституцій Пилип Орлик. 5 квітня 1710 р. був обраний гетьманом. Цього ж дня він оголосив «Конституцію прав та свобод війська Запорізького».
У США конституцію прийняли 1787 року.
У Франції та Польщі лише у 1791 р.
Історичні факти, які слід знати:
1. Державу під назвою Московія цар Петро I перейменував на Росію аж у 18 столітті, 1721 року!
2. Плем'я Мокші назвало свою річку Москва, а переклад цієї назви, з мови Мокші, звучить як «брудна вода»! Будь-які інші мови не можуть перекласти слово Москва! Слово «кремль» - є татарське і означає "укріплення на височини"!
З. У середні віки всі картографи Європи писали та проводили кордон Європи вздовж кордонів Русі (Русь – це територія нинішньої України)! А Московія - улус, зі своїми фінськими народами, була складовою Орди, і Європа її справедливо відносила до Азії!
4. Московія (Росія) платила данину Кримському Хану, своєму Суверену та Господарю, який був правонаступником Золотої Орди до 1700 року. Цар Московії сам зустрічав кримського посла на Поклонній горі, садив його на свого коня, сам пішим під узду, вів коня з кримським послом у Кремль, садив його на свій трон і вставав перед ним на коліна!
5. У 1610 році, в Московії на Борисі Годунові (мурза Гудун) закінчилася династія Ченгізідов (родич Чингісхана), на трон звели Олексія Кішку з фінського роду Кобили, а при вінчанні його на Царство церква дала йому прізвище Роман, т.б. "Риму правити Московією"!
6. Катерина II після окупації Руської Держави — Великого князівства Литовського 1795 р. своїм наказом веліла назвати угро-фінські племена Московії якимись "великоросами", а українців - справжніх русичів - малорос!
7. Ніхто і ніколи не бачив в оригіналі договір про возз'єднання між Московією та Україною, який нібито підписаний Б. Хмельницьким та Царем А. Романовим!
8. Кілька століть археологи Москвії шукають артефакти, що підтверджують достовірність Куликовської битви, але поки що безуспішно, ось тільки байку про перемогу Д. Донського над Мамаєм співають досі на всі голоси!
9. Псковська, Новгородська, Смоленська обл. Росії, - це колишні слов'яно-руські князівства і до угро-фінської Московії вони не мали жодного відношення, поки Московія-Орда не окупувала їх відповідно в 1462, 1478 і 1654 роках! В інших областях Московії ніколи не жили слов'янські племена та народи!
10. Золота Орда та її дочка – Московія, – єдині країни світу, які тримали в рабах власний народ, пояснюючи відсталість багатою на природні копалини Московії від порівняно обділених на природні ресурси європейських країн! Адже ефективність роботи вільних людей набагато вища, ніж рабів!
Дослідження генофонду російського народу проводився російськими вченими 2000-2006 рр. і показали, що генетично росіяни - не слов'яни, а чистокровні фіни, що нічим не відрізняються від мордви (ст. Обличчя російської національності, №15, 2006).
Та за повідомленням московського Центру Лева Гумільова, російські вчені вперше в історії провели дослідження російського генофонду та були дуже шоковані його результатами! У тому числі ці дослідження повністю підтвердили, що росіяни – не слов'яни, а лише російськомовні фіни. Результати аналізу мітохондріальної ДНК показали, що ще одна найближча рідня росіян, крім фінів Фінляндії, — це татари: росіяни від татар знаходяться на тій же генетичній відстані 30 умовних одиниць, які відокремлюють їх від фінів!
У міфі про «слов'янські корені російських» вченими Росії поставлено ​​жирну крапку: нічого від слов'ян у росіян немає! Лише трохи близька до слов'янської мови російська мова, але і в ній 60-70% не слов'янської лексики, тому російська людина майже не здатна розуміти мови слов'ян, справжній слов'янин розуміє схожі слов'янські мови...
P.S. Русь була і лишається Київською 🇺🇦
Александр Корман

Немає коментарів:

Дописати коментар