четвер, 7 квітня 2022 р.

#всесвітній_день_здоров'я




7 квітня – Всесвітній день здоров’я.

Не можна не відзначити все зростаючий останнім часом інтерес до здорового способу життя. Рано чи пізно починаєш замислюватися, що спосіб життя, який зараз ведеш, не кращим чином позначається на здоров'ї. І добре, якщо це станеться рано ...
Вести здоровий спосіб життя легше, ніж ви думаєте. Ось перелік дій, без яких не обійтися людині в сучасному світі, якщо вона хоче бути здоровою. Це допоможе вам перевірити себе або ж нагадати, що саме треба “підтягнути”, щоб краще піклуватися про себе та близьких. Їх дотримання не вимагає багато зусиль, а от результат може приємно здивувати.
Корисні поради для міцного здоров’я на кожний день
Частіше рухайтесь. Сидіння — нове куріння, чули такий вираз? Шкоду від надмірного сидіння — чим ми всі грішимо час від часу — підтверджує велика кількість досліджень. Коли ми багато сидимо й при цьому не рухаємося, організм буквально “вимикається”. Обіцяйте собі більше рухатися, адже будь-яка активність краща, ніж її відсутність! Якщо у вас сидяча робота в офісі або вдома, намагайтеся більше ходити пішки. Прогулюйтесь зранку, ввечері, або під час обідньої перерви. Щоденні звички для покращення здоров’я мають включати в себе багато руху.
Пийте більше води. Це загальновідоме правило не втрачає своєї актуальності, однак чомусь про нього часто забувають. Вода здатна творити чудеса з нашим організмом. Носіть з собою пляшечку води.
Здорове харчування. Найважливіше при здоровому способі життя - це харчування. Правильне харчування! Більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, коли, чіпсів та іншої гидоти.
Частіше бувайте на сонці. Мова йде не про перебування під палючим літнім сонцем в обідній час, а про можливість час від часу прогулятися під лагідним ранковим чи вечірнім сонечком у найближчому парку.
Відмова від шкідливих звичок. Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний з шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркоманія. І якщо алкоголь по святах при здоровому способі життя ще можна зрозуміти, то куріння і наркоманія скасовуються повністю.
Правильний розпорядок дня. При здоровому способі життя обов'язково повинен бути правильний розпорядок дня. Що значить правильний розпорядок дня? Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний. В ідеалі, звичайно, прокидатися треба без будильника - це означає, що виспалися.
Піклуйтесь про себе. Здоровий спосіб життя - це так само дбайливе ставлення до себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися. Наприклад, під час занять у спортзалі, потрібно думати не про те, щоб швидше піти і рахувати хвилини, а займатися із задоволенням, з думками про те, що кожну вправу підтягує ваші м'язи .... Кожна вправа наближає Вас до ідеалу!
Смійтеся і любіть. Одне з найважливіших правил здорового способу життя - це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахи. Не вийшло встояти перед тортиком або тістечком, ну і Бог з ним! Не варто через це засмучуватися!
І навіть, якщо постійні тренування і дієти не допомагають скинути зайву вагу, це не привід для відчаю! Значить, дієта не та - варто спробувати іншу!

Немає коментарів:

Дописати коментар