четвер, 21 квітня 2022 р.

#читання_майбутнє #СПІЛЬНЕ #ЧИТАННЯ #МОТИВАЦІЯ #ШПАРГАЛКА #ДЛЯ #БАТЬКІВ

 

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей ПРЕДСТАВЛЯЄ РУБРИКУ "ШПАРГАЛКА ДЛЯ БАТЬКІВ".❤❤❤
Дивовижною силою володіють книги, ти відкриваєш їх, а вони тебе❤❤❤
❤️Дитячі книги – це весело, цікаво та яскраво. Вони стають вірними напарниками дітей у пізнаванні себе та навколишнього світу.
❤️ Дитяча книга відіграє важливу роль у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь.
«Книги - це доказ того, що люди здатні творити магію…» Карл Саган
Ось декілька порад для вас, шановні батьки.
ЯК ПОДРУЖИТИ ДИТИНУ З КНИГОЮ
- Надайте дитині відкритий доступ до книг: організуйте в доступному для дитини місці поличку, куточок, домашню бібліотеку з дитячими книжками; разом створюйте тематичні виставки; «лікуйте» зіпсовані книжки.
- Разом читайте та обговорюйте твори: влаштовуйте щоденні (щотижневі) сімейні читання книжок з подальшим їх обговоренням (зміст книжок та час визначається залежно від вікових, психофізіологічних та індивідуальних особливостей дітей).
- Переконайтеся, що ви добрий оповідач: володійте мистецтвом виразного читання, акторського виконання літературних творів.
- Добирайте книги відповідно до індивідуальних особливостей дітей: обрати відповідні твори допоможе психолог.
- Розглядайте й обговорюйте ілюстрації: таким чином, діти оволодівають умінням будувати розповіді, переказувати твори,а придумуючи назву до ілюстрації,вчаться узагальнювати свою розповідь, аналізувати і визначати головне в ілюстрації.
- Залучайте дітей до створення книжок власноруч: твори для книжок діти можуть обирати або складати самостійно, дорослий їх записує, діти малюють ілюстрації, разом скріплюють сторінки.
- Подавайте добрий приклад: багато читайте для себе і для дітей, ходіть разом до бібліотеки, в книжкові крамниці, пропонуйте дитині самостійно обирати книжки, цікаві їй.
Важливим чинником, який впливає на ставлення дитини до книги, є позиція, яку в цьому питанні займають значущі для неї дорослі – батьки, вихователі, вчителі.
Приємного читання!

Немає коментарів:

Дописати коментар