середу, 13 квітня 2022 р.

Леся Воронина - майстер дитячого іронічного детективу

Народилася Леся Воронина (справжнє ім'я Вороніна Олена Анастасіївна) 21 березня 1955 року в Києві в письменницькій родині. Назвали дівчинку Лесею на честь великої письменниці Лесі Українки. Її дід Прохор Воронін був письменником, тато – художником-оформлювачем і реставратором, а мама – перекладачем художніх творів. Вдома у них завжди було багато книг. Отож, книжки для маленької Лесі були цілим світом. Дівчинка рано навчилася читати, а згодом і сама почала вигадувати різні цікаві історії, адже росла досить кмітливою, веселою фантазеркою.
Леся Воронина написала багато захопливих цікавих книг для дітей.


Таємне Товариство Боягузів, або Засіб від переляку № 9
Одного дня звичайнісінький хлопець, життя якого досі було похмурим і буденним, захворів. Проте виявилося, що «хвороба» ця незвичайна, і, якщо чесно, навіть дуже захоплива. Не треба лежати в ліжку, викликати лікаря й приймати ліки, адже ця хвороба — пригодоманія! Перший її симптом — поява дивовижних космічних прибульців, котрі хочуть заразити весь світ вірусом страху. Другий симптом — це коли твої мама з татом і навіть бабуся виявляються супергероями, здатними переноситися в часі й просторі. І третій симптом — це така блискавична зміна подій, що зупинити чи перервати їх неможливо. Та й не варто, адже перш ніж рятувати світ від прибульців-синьомордів, нашому героєві треба змінитися самому: долаючи страх, пройти небезпечні випробування, навчитися миттєво приймати рішення, від яких залежить доля людства, і головне — завжди бути готовим до неймовірних пригод!
Таємне Товариство Брехунів, або Пастка для синьоморда


Що б ви зробили, якби довідались, що на Землю має прибути десант космічних піратів-синьомордів? Мабуть, знизали б плечима й вирішили, що це дурний жарт. Та, виявляється, загроза цілком серйозна, адже синьоморди мають на нашій планеті своїх агентів, котрі вже підготували вторгнення космічних завойовників. І лише Клим Джура та його вірні друзі можуть врятувати людство від страшної катастрофи. Але для цього треба проникнути у підземний саркофаг, розгадати таємницю давніх єгипетських богів і оживити Сонячного Сфінкса.
Прибулець з країни Нямликів
Ви вірите в те, що манна каша може робити дива? Мабуть ні! А от дівчинка Олянка переконалась у цьому, познайомившись із кумедним чоловічком на ім'я Буцик, який полюбляє Чарівну Страву. Він і його родичі можуть оживляти іграшки, літати, перетворюватися на… Та Ви самі дізнаєтеся про все це, прочитавши книгу.

У пошуках Оґопоґо
Таємниця пурпурової планети
Різдвяна казка
Пригоди голубого папуги (сборник)
Таємне товариство ботанів або екстрим на горі Підстава
Суперагент 000. Таємниця золотого кенгуру
Таємне Товариство Близнюків, або Чудисько озера Лох-Ойх та інші страховища та інші твори.

Немає коментарів:

Дописати коментар