понеділок, 18 квітня 2022 р.

 

Бібліотеки на час війни – це особливе місце, енергетичний простір. З перших днів вторгнення російських військ до нашої неньки -України, бібліотека приймає активну участь у заходах, які сприяють ПЕРЕМОЗІ над російським загарбником!

Так почався новий літопис нашої бібліотеки воєнного періоду. Ми вистояли, оговтались, зібралися з силами ‒ фізичними та моральними, і розпочали працювати на культурному фронті. Бібліотека стала острівцем спокою і надії, мирного життя, спільної дії, мрій та планів.
Щоденно, для читачів нашого міста та тимчасово переміщених осіб та їх дітей бібліотека надає :
-Вільний доступ до інформації / Інтернету;
- Настільні та інтерактивні ігри;
Проводить :
- Творчі заняття/майстер класи;
- Ознайомлення з періодичними виданнями;
- Перегляд відео, новин, мультфільмів;
- Спілкування, навчання.
Меседж ЦДБ «Усе задля перемоги! Україна понад усе!»
Бібліотека систематично працює у кіберпросторі проти дезінформації та фейкових повідомлень. Працівники бібліотеки постійно створюють та розміщують патріотичні публікації у соціальних мережах на підтримку патріотичного духу українського народу у війні за свою свободу та незалежність.
Мотиваційні відео, презентації, патріотичні постери та плакати, інформаційні дайджести - це робота бібліотеки у соцмережах. Бібліотекарі не припиняють спілкування зі своїми підписниками у соцмережах, постійно оновлюють свої сторінки, Блог у мережі, обслуговують читачів, знайомлять з кращими зразками української та зарубіжної літератури, проводять різні масові заходи, у тому числі майстер - класи по виготовленню української символіки, продовжують роботу з Електронним Каталогом, оформленням актів (подарунки користувачів, заміна книг), роблять ксерокси документів, статей.
Черкаська центральна міська бібліотека для дітей працює як волонтерський пункт. У бібліотеці проводиться збір допомоги для тимчасово переміщених осіб: продуктів харчування, постільної білизни, засобів гігієни, а також одягу та взуття.
Працівники бібліотеки та колеги з ЦБС (директор Олена Шор),КСН "Митниця"(голова комітету Галина Шуміленко), КСН "Припортовий" (голова комітету Лідія Дмитренко), яким особлива подяка за допомогу у спільній організації та роботі нашого волонтерського пункту. Залучивши волонтерів - небайдужих мешканців міста працівники ЦБС щоденно продовжують виготовляти маскувальні сітки для наших бійців.
Об’єднані спільною метою Перемоги, колектив ЦДБ налагодив дружні відносини з колективом ЧДТУ, щодо отримання відповідних консультацій та необхідних матеріалів для освоєння техніки виготовлення «Кікімор», які так необхідні бійцям наших Збройних Сил.
З метою залучення мешканців мікрорайону, які звернулися з ініціативою допомоги у волонтерській роботі Центральна міська бібліотека для дітей працює щоденно, без вихідних та обідньої перерви до ПЕРЕМОГИ!!! Чекаємо на Вас у приміщенні бібліотеки (бульв.Шевченка,390).
Ми дуже любимо свою країну, тому нікому не дамо її образити! Щиро віримо, що зовсім скоро на всій території України настане мир та спокій, бо інакше бути і не може. Разом до Перемоги!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар