середу, 6 квітня 2022 р.

У складні для країни часи важливо захищати себе не лише фізично, а й інформаційно.

Що варто знати користувачам інтернету:

Вимкніть автозавантаження файлів та медіа у месенджерах. Таку функцію можна знайти у налаштуваннях телефона та месенджеру.
Не ставте на завантаження файли великого розміру, тобто фільми, ігри, серіали. тощо.
Дивіться відео у низькій якості. Ми живемо у час, коли наявність стабільного зв’язку є надважливим, тож можна й потерпіти.
Якщо є можливість, користуйтеся лише WI-FI або стабільним інтернетом. Мобільний інтернет краще використовувати за критичних умов.
Обмежте проведення часу в онлайн-іграх дітям, запропонуйте їм натомість пограти у встановлені на гаджеті ігри, які не потребують використання інтернету. Так само варто обмежити до мінімуму відеоконференції та вибрати натомість звичайний зв’язок.
Як вберегти свої гаджети від потенційного зламу?*
1. Встановіть пароль блокування екрану. Пароль має складатися не менш, ніж з 4 символів.
2. Записати на аркуші PUK-код SIM-картки (8 цифр, вказаних на пластиковому тримачі від SIM-картки). PUK-код також можна знайти в особистому кабінеті мобільного додатка оператора чи отримати його за допомогою USSD-коду.
3. Записати на аркуші IMEI-ідентифікатор пристрою. Його також можна отримати за допомогою USSD-коду.
4. Придбати запасний смартфон і SIM-картку до нього.
5. В акаунті Google обрати розділ "Способи підтвердження особи" і вказати резервний номер телефону, e-mail довіреної особи та секретне питання. Обов'язково підтвердити резервні номер телефону та адресу електронної пошти.

Немає коментарів:

Дописати коментар