понеділок, 5 вересня 2022 р.

Улюблені домашні тварини відомих письменників

Доволі часто ми забуваємо, що за величними іменами стоять звичайні люди зі своїми пристрастями. Письменники, як і ми, люблять милих котиків, собачок або навіть воронів. Ось декілька найвідоміших поціновувачів братів наших менших.
Чарльз Діккенс любив тварин. У нього були кішки, собаки, канарки, поні, орел, і кілька воронів. Усіх воронів він називав одним ім'ям — Грип. Перший із них навчився імітувати промову, і Діккенс із любов'ю записав увесь його щебіт у «пташиний словник». Він любив Грипа так сильно, що коли птах помер, зробив його опудало, а також ввів його в роман «Барнабі Радж». Багато дослідників вважають, що саме знайомство з Діккенсом та його вороном наштовхнуло Едгара Аллана По на створення свого епохального «Ворона».
Марк Твен дуже любив свого кота Бамбіно. Коли той одного разу загубився, Твен подав оголошення до газети, пропонуючи $5 за його повернення. І доклав опис: «Великий та дуже чорний, товстий, з оксамитовою шерстю та білою манішкою на грудях». На щастя, Бамбіно з'явився у дворі сусіда і його одразу доставили додому. Проте ще кілька днів шанувальники Марка Твена продовжували приносити дивних котів, стверджуючи, що вони знайшли Бамбіно.
Кудлатий песик на ім'я Гарбуз був вірним супутником Курта Воннегута. Воннегут одного разу сказав: «Я однаково люблю людей і собак, і не можу поділити ці почуття».
Ернест Гемінґвей танув, побачивши кішок. Першим було шестипале кошеня Білосніжка, яке подарував йому один морський капітан. Потім були й інші, тож, якщо ви відвідаєте його домашній музей у Кі-Уест, штат Флорида, там ви зустрінете близько півсотні кішок, які є нащадками Білосніжки. До речі, Гемінґвей особливо полюбляв саме шестипалих котів. Справа в тому, що вважається, що шестипалі коти приносять удачу морякам. А ми всі знаємо відносини Гемінґвея та моря
Джон Стейнбек любив свого пуделя Чарлі. Він навіть написав книгу «Мандруючи з Чарлі у пошуках Америки». Але його сетер Тобі теж заслуговує на увагу — особливо після того, як Тобі зжер рукопис повісті «Про мишей і людей», після чого Стейнбеку довелося починати з нуля.
Вірджинія Вульф любила кокер-спанієлей, і її улюблена собака Пінка часто супроводжувала її. Також Вульф написала книгу «Флаш: Біографія», напів вигадану історію кокер-спанієля, який належав поетесі Елізабет Баррет Браунінг.

Немає коментарів:

Дописати коментар