середу, 7 вересня 2022 р.

Черкаська центральна міська бібліотека для дітей представляє музичне знайомство - солов'їний голос України (150-річчя від Дня народження Крушельницької Соломії Амвросіївни).

Серед видатних жінок, яких дав світовій культурі український народ, висотіє постать Соломії Крушельницької.

Що ж залишає людству талант великого артиста, геніального співака? Тільки слова, які тануть у повітрі, коли не чути, не побачити самого актора? У все ж велич справжнього мистецтва, магія впливу видатного артиста на глядача- сучасника дивним чином переноситься крізь час і далі до нащадків, залишаючи їм спогад- пам'ять!
В кагорті великих акторів співаків ХХ століття поруч з іменами Шаляпіна, Карузо, Елеонори Дузе стоїть ім'я геніальної української співачки Соломії Крушельницької.
Захоплено вітали Крушельницьку Львів і Петербург, Варшава і Відень, Буенос- Айрес і Нью Йорк. Рідною для неї стали Італія, де вона училася співу, де минуло багато років її творчої праці.

Крушельницька завжди глибоко була зв'язана з рідним Львовом, з усіма проблемами, що на час її становлення як особистості хвилювали всю українську прогресивну громадськість Західної України.
У кожному своєму концерті хоч де б відбувався її виступ, Соломія Крушельницька виходила з українською народною піснею, несучи її в життя далеко за містами Батьківщини.
Соломія Крушельницька безмежно любила свій народ, свій край. Мистецькі успіхи відкрили перед нею двері усього світу, але вона добре закарбувала, що світ належить лише тому, хто має Батьківщину!
Сила і краса людського духу, його творчі злети роблять людину безсмертною, розмах її духовних крил безмежними.


В 2022 році 22 вересня виповнюється 150 років з дня народження співачки, солов'їного голосу України, яку і досі вважають непередбаченою оперною дівою, яка перетворювала кожну виставу, на неповторне мистецьке явище, на те, що означали словом "Тріумф"!

Немає коментарів:

Дописати коментар