четвер, 1 вересня 2022 р.

#День_знань

Щорічно 1 вересня в перший день осені всі школярі та студенти, а також їхні батьки та вчителі відзначають День знань. Зазвичай навчальний рік відкривають святковою лінійкою і даруванням квітів вчителям.

На жаль, в 2022 році це світле і радісне свято проходить у воєнний час. Але навіть під час війни діти продовжують вчитися в школах, і святкування Дня знань так само актуальне.
Цікаві факти про День знань:
У давнину 1 вересня відзначалося як свято жнив.
Україна та ще 122 країни розпочинають навчальний рік 1 вересня, діти ще 43 країн йдуть до школи 1 січня, а у 16 ​​державах початок навчального року припадає на березень.
Починати новий рік з 1 вересня 325 року вирішив Костянтин Великий.
Найдовший урок був зареєстрований в Австралії, і тривав він 54 години. Весь цей час професор начитував свій лекційний матеріал студентам.
Навчальний рік у СРСР майже завжди починався 1 вересня, хоча жодних чітких вказівок щодо цього до 30-х років не було і діти, як правило, йшли до школи після завершення польових робіт.
Настає новий навчальний рік, дорогі читайлики, попереду нехай вас чекають тільки нові пізнання, успіх і везіння, нехай День знань надихне на нові досягнення, дасть тверду опору для подальших життєвих перспектив!

Немає коментарів:

Дописати коментар